Feng Shui en de Bagua (wat vertelt je inrichting over jou?)

bagua 9 levensgebieden

Wat vertelt je inrichting over jou?

Dat ontdek je als je gaat kijken naar de diepere betekenis van de spullen om je heen en de plek waar ze in je huis liggen. In dit blog maak je kennis met de Feng Shui Bagua methode, een methode die je inzicht geeft in de relatie tussen jou, je huis en je leven.

Deze Bagua methode is eenvoudig zelf te gebruiken maar… Feng Shui kent nog vele andere methoden om je leven in positieve zin te beïnvloeden. Als Consultant werk ik met de Oost/West methode, Flying Star, Xuan Kong Da Ga, Datumselectie, Chinese Astrologie en Qi Men Dun Jia om jouw geluk te activeren.

Wat stroomt er niet in jouw leven?

Hoe gaat het op je werk? (nr. 1 carrière, levensloop), doe je wat je leuk vindt? Word je gewaardeerd en krijg je erkenning? (nr. 9 erkenning) voor je werk of van de mensen om je heen? Als je kijkt waar in je huis deze gebieden zijn en je ziet dat je daar een verzameling van spullen hebt staan, dat je er een tijd niet schoongemaakt hebt of dat er iets staat waar je je onbewust steeds aan ergert… Dan zegt dat iets over jou en in dit geval over je carrière en de erkenning die je krijgt. En door dat veranderen zul je ook ervaren dat er iets in je leven verandert.

Bagua of 9 levensgebieden, hoe werkt het?

Teken over je plattegrond van je huis een raster met 9 vakken. Leg de vakken met de nummers 8, 1 en 6 altijd op de voordeurlijn. Je voordeur valt dus ofwel voor het grootste deel in vak 8, vak 1 of vak 6. De vakken zijn flexibel qua maat, heb je een heel lang en smal huis dan zijn de vakken van het raster ook smal, heb je een vierkante plattegrond dan is het raster ook vierkant.

De gebieden die tegenover elkaar liggen hebben een relatie met elkaar. Dus nummer 1 en 9, Nummer 2 en 8, Nummer 3 en 7 en Nummer 4 en 6. Ruim je de een op dan kan er ook een effect merkbaar zijn in het tegenoverliggende levensgebied.

Een ander aspect is dat elk levensgebied ook gelinkt is aan bepaalde kleuren, vormen en materialen die je op die plek het beste kunt gebruiken. Tijdens een Basis Feng Shui Consult bekijken we welke voorwerpen (die je al in huis hebt), je op die specifieke plek het beste neer kunt zetten om meer stroming in je leven te krijgen.

Bekijk waar rommel is òf kijk welk levensgebied je wilt aanpakken

Beiden kan. Het is interessant om te kijken waar het in jouw leven niet stroomt. Je wilt bijvoorbeeld graag een relatie of hebt juist vaak conflicten met je partner (nr. 2 huwelijk/relatie) Of je wilt graag creatiever zijn (nr. 7 kinderen/creativiteit). Of je merkt dat er niet zoveel mensen om je heen zijn die je om hulp kan vragen. Het kan dan zijn dat gebied nr. 6 (behulpzame vrienden) er niet is. Er is een hap uit je huis of er zit een garage die je gebruikt als plek om alles wat je niet nodig hebt op te bergen. Een flinke opruimactie kan dan helpen om de energie daar weer te laten stromen en daarmee meer behulpzame mensen aan te trekken.

Maak ruimte voor nieuw!

Door op te ruimen maak je letterlijk en figuurlijk ruimte voor nieuw. Nieuwe kansen op je pad, nieuwe ontmoetingen en in het algemeen een lichter en opgewekter gevoel in jezelf. Maar hoe en waar begin je? Want in elke kamer is er wel wat overbodigs te vinden.

  1. Bekijk welk levensgebied je als eerste aan zou willen pakken.
  2. Maak de Bagua plattegrond van je huis zodat je weet waar welk levensgebied is.
  3. Maak de betreffende ruimte eens echt schoon, haal alles weg en zet het weer opnieuw (bewust) neer.
  4. Schrijf een briefje met daarop jouw wens voor dat levensgebied.
  5. Doe het briefje in een rode envelop en zet het neer op een mooie plek zodat je er elke keer aan herinnerd wordt.
  6. Dit is een spirituele manier om jouw connectie met je wens te verstevigen.
  7. Je kunt er ook een korte ceremonie van maken waarin je, voorafgaand aan het plaatsen van de rode envelop, de ruimte nog reinigt met wierook, mooie muziek opzet en een meditatie doet waarin je vraagt om hulp bij het vervullen van je wens.

Zelf aan de slag of meer weten?

Dat kan, er zijn een paar mogelijkheden:
– Skype Consult naar aanleiding van je vragen (en gemailde plattegrond en foto’s)
– Huisbezoek
– Feng Shui Workshop in Haarlem
– Feng Shui Workshop bij jou thuis met aantal vriendinnen die dit ook interessant vinden

[contact-form to=’nicky@vital-living.nl’ subject=’Informatie aanvraag Feng Shui’][contact-field label=’Je naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoonnummer’ type=’text’/][contact-field label=’Postcode’ type=’text’/][contact-field label=’Wat is je voorkeur voor advies?’ type=’radio’ options=’Skype Consult,Huisbezoek,Workshop in Haarlem,Workshop bij jou thuis’/][contact-field label=’Vragen of opmerkingen’ type=’textarea’/][/contact-form]

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>