De ‘stress’ van een verbouwing…

huis verbouwen

Je huis verbouwen, de woonkamer uitbouwen of gewoon een flinke opknapbeurt voor je interieur... als je er middenin zit is het allesbehalve leuk.

Zo ook bij ons. We wonen in een huis (dubbel bovenhuis met eigen opgang) uit 1911. Hartstikke mooi en sfeervol, prachtige erker met grote ramen met roedeverdeling aan de voorzijde.

Een groot nadeel... nog steeds enkel glas. Qua geluid en tocht niet ideaal zeker niet in deze tijd met de nadruk op 'van het gas af' en klimaatdoelen waar we allemaal ons steentje aan willen bijdragen.

Vandaag de start voor het plaatsen van dubbelglas aan de voorkant van ons huis. En dat betekent:
Slaapkamer, rommelkamer op 2 hoog en kleine kamer en woonkamer aan de voorkant op de schop.

Handig als die kamers dus (gedeeltelijk) leeg zijn... en wat heb ik dan weer een spullen!! Maar goed, voordeel is wel dat ze eerst 1 verdieping doen en dan de andere.

Gelukkig duurt onze 'kwelling' maar een weekje 🙂


3 tips om (korte) verbouwings stress te vermijden


1. Acceptatie wat er is

Ja, er zijn vreemde mannen om je heen
Ja, je huis is een zootje want overal staan spullen die daar niet horen te staan
Ja, je voelt je onrustig en kunt je lastiger concentreren
Ja, je wilt weg of ergens anders werken maar tegelijkertijd 'moet' je erbij zijn voor vragen en beslissingen.

De enige manier is om dit allemaal los te laten, het is even niet anders als je tijdens de verbouwing ook zelf in je huis woont. Dit speelt veel minder als je een huis gekocht hebt en er pas in gaat als de verbouwing klaar is.

Alhoewel ik uit eigen ervaring kan zeggen dat het ook dan handig is als je regelmatig je gezicht laat zien omdat er altijd wel een vraag is waar jouw antwoord op nodig is.


2. Deel je dag anders in

Meestal beginnen de mannen vroeg en zijn ze eerder weg. Pas jouw ritme daar op aan en werk bijvoorbeeld 's avonds nog een paar uurtjes door.  

En probeer, als dat mogelijk is, toch je werk te doen maar dan op een andere, rustige plek in je huis.


3. Doe dingen waar je anders niet aan toekomt

Het is toch een rommeltje om je heen dus wat let je om zelf ook eens flink op te ruimen en zaken uit te zoeken.

Je administratie, de stapels papieren die her en der verspreid liggen en al tijden op jouw aandacht wachten, de zolder of de kelder. Het wordt mooier om je heen (als het goed is) dus de ultieme tijd om zelf ook te 'ruimen'.


Wat is jouw ervaring met een verbouwing?

Hoe voel jij je daaronder? Laat het me gerust weten in de comments.
En heb je nog kleur- of indelingsideeën nodig? Let me know 🙂

PS
Wist je dat je vanaf 8 juni weer mee kunt doen met mijn online "Kleur in je Interieur" Training van 6 weken?

Daarin ga je aan de slag met het kiezen van jouw persoonlijke kleuren voor je interieur én leer je hoe je Feng Shui kunt gebruiken voor jouw huis.
Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

  • Liesbeth (Schiedam) schreef:

    Hi Nicky, ik heb mij net opgegeven voor de training kleur je interieur. We zitten midden in een verbouwing (ik adem veel rustig in en uit ;-)). Maar ik krijg energie als ik door de ‘bouwplaats’ van het nieuwe huis loop en ik de vooruitgang zie. In mijn huidige huis merk ik de rommel die we niet opgeruimd krijgen en dat maakt moe (:-()Het plan is om 2e helft juli te verhuizen. Hopelijk leer ik in de juni maand genoeg om in juli toe te passen. Ik ben al wat voor mezelf bezig met de 5 elementen en hun kleuren (vanuit nine star ki). Groet Liesbeth

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >