De kracht van inspirerende boeken

60 jaar, ik werd het op Internationale Vrouwendag, sowieso al een bijzondere dag om jarig te zijn. Maar hoe voelt dat eigenlijk, wat vind ik ervan? Als eerste een onwerkelijk getal want ik voel me helemaal geen 60. Ten tweede zie ik er nog niet uit als 60 en ten derde heb ik nog veel te veel plannen en ideeĆ«n die ik wil uitvoeren. Dus tja... 60? Het is maar een getal šŸ™‚

Nicky Beentjes, kleur en inspiratiecoach


Ik vind mezelf elke dag opnieuw uit...


60 jaar, een leeftijd waarop ik kan terugkijken op een leven geleefd of juist met enthousiasme vooruit wil kijken. Wat wil ik nog? Ben ik al 'klaar'? Of begin ik pas met mezelf te ontdekken?

Al jaren roep ik dat ik mezelf elke dag opnieuw uitvind.

Elke dag geeft me de mogelijkheid om me anders te voelen, iets anders te gaan doen of iemand anders te zijn. En dat doe ik dan ook volop. Soms verwarrend voor mezelf en soms voor mensen die me niet zo goed kennen.

Ik zoek die nieuwe input en ervaringen ook bewust op. Wil nieuwe plekken zien en ervaren, andere mensen ontmoeten en bijzondere kennis ontdekken. Ik laat me daarbij graag verrassen door wat er op mijn pad komt.


Boeken vol verwondering


Zo ook een paar weken geleden. Ik stond in de bieb voor de plank met spirituele en esoterische boeken en kies op gevoel een boek. Kijk het vluchtig in, lees een bladzijde en neem het mee naar huis.

En wat een bijzondere boeken vielen mij toe! Mind blowing. Over bewustzijn, bewust zijn, over het ego, het verhogen van je frequentie, je lichtlichaam en reizen door andere realiteiten.

Ongelofelijk wat deze schrijvers (want het zijn waargebeurde verhalen) meemaken als ze zich terugtrekken in de stilte in zichzelf. Zich niet bezighouden met het wereldnieuws en het dagelijks leven.

Ik word enorm gegrepen door hun verhalen. Kan eindeloos lang blijven lezen en erover praten met gelijkgestemden. Tegelijkertijd voel ik ook een verlangen om deze ervaringen zelf te kunnen hebben. Hoe zou dat zijn? Hoe zou het voelen? Hoe doe ik dat en wat is er voor nodig?

Het lezen van deze boeken verandert mijn perspectief op een heleboel zaken. Maakt me bewust dat we allemaal het vermogen in ons hebben om onze realiteit te scheppen. Echt. We gebruiken maar 11% van onze hersenen dus er ligt nog een wereld voor mij en voor jou open.

Misschien voel jij dat diepe verlangen ook wel, om niet meer meegetrokken te worden in alles wat er op het wereldtoneel speelt. Wil je net als ik liever in eenheid en verbinding leven. Meer liefde zijn, te voelen en uit te stralen.

Voel je innerlijk ook dat er een andere weg uit dit hele 'gedoe' moet zijn dan ons voorgespiegeld wordt.


We zijn zelf de sleutel tot verandering in de wereld


De enige manier die ik heb is iets in mezelf te veranderen. Ik kan de ander niet veranderen maar mag de ander zonder oordeel en met liefde in mijn hart benaderen. Ik mag me oefenen in acceptatie van wat is. Vanuit ware vergeving en oordeelloos zijn naar de wereld om me heen kijken om zo vrede in mezelf en de wereld te brengen.

Kiezen voor de stilte in mezelf. Stoppen met zoveel 'doen' en meer 'zijn'.
Een van de inzichten die ik uit deze prachtige boeken gehaald heb die intuĆÆtief op mijn pad kwamen. En misschien geven ze jou ook mooie inzichten als je ze leest met verwondering en een open mind.

Mijn 'Wonderlijke' Boekenlijst

  • Het creĆ«ren van realiteit - Ramtha
  • Word wakker, het leven is slechts een droom - Michael B.C. Murray
  • Door de ogen liefde II - Michael J. Roads
  • Door de ogen van liefde, reizen met Pan, de Geest van de Natuur - Michael J. Roads
  • De Meesters van het Verre Oosten, Baird T. Spalding (ben ik nog in bezig :-))
  • Spiritueel Intelligente Materie - Bas van Woelderen

Welk boek is het mooiste of het beste? Ze zijn allemaal prachtig dus laat je intuĆÆtie bepalen zou ik zeggen. Het creĆ«ren van realiteit en De Meesters van het Verre Oosten zijn wat lastiger te lezen, de anderen zijn 'makkelijker' geschreven en lezen daardoor sneller.

Welk boek heeft jou geraakt?

Vertel het me in de comments, zo inspireren we elkaar.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>