De hongerige wolf in mij en jou

Hoe zou je leven zijn zonder je smartphone, zonder een verbinding met het internet? Hoe erg is de hongerige wolf naar afleiding in jou en mij dat is de vraag die ik mezelf stelde... en de overwegingen die opkwamen om dit te kunnen veranderen.  


Mijn hongerige wolf naar kennis en vermaak

Ik heb een hongerige wolf in mezelf en met mij vele anderen. Een wolf die dol is op kennis, amusement, zaken om blij van te worden en zaken die frustreren. Een wolf die driftig op zoek is om via de snelste en slimste weg aan die informatie te komen.

Kennis om beter te worden in wat ik doe. Kennis over het leven, mezelf, het ondernemen en al die andere leuke en minder leuke zaken die het leven interessant maken.


Het internet als tijdvreter


Ik kan me de weerstand in mezelf nog herinneren over het hebben van een mobiele telefoon. Altijd en overal bereikbaar zijn? Wat een onzin, dat dacht ik toen.
 En nu is het bijna verslavend zo verbonden ben ik en jij misschien ook met je smartphone. Alsof er niets belangrijkers is dan dat.


Gaat het over bereikbaar zijn of verbinding willen?


Of is je toegang tot het internet de vervanging geworden van echte verbinding?

 Zijn we niet allemaal op zoek naar hoe we echt onszelf kunnen en mogen zijn... of dit weer kunnen worden in een wereld die totaal veranderd is.

Want alleen als we helemaal onszelf zijn trekken we de mensen, gebeurtenissen en situaties aan die echt in ons leven passen.

Mensen die ons verrijken, die maken dat we onszelf nog beter leren kennen. Met al onze goede en slechte eigenschappen.

Echt lijfelijk contact met anderen.
In verbinding staan met de ander dat willen het allerliefste terug in ons leven. Dat is wat deze lockdown ons geleerd heeft. Al het andere is kunstmatig en een hele slechte vervanging.

Dus stop de hongerige wolf naar vermaak en afleiding buiten je en zoek het echte contact weer op.
Met als eerste het ware contact met jezelf, je eigen gedachtenspinsels.

Als tweede het echte contact met de ander, hoe beperkt mogelijk dat nu ook is. Ware aandacht voor elkaar zonder de telefoon in je hand en je hoofd bij wat er allemaal op het internet gebeurd en dan vooral Facebook.

5 overwegingen om de 'afleidingswolf' in jou te stoppen


1. Alles is energie
Alles wat je onbewust of bewust uitzendt wordt ergens anders ontvangen. Door net diegenen voor wie het bedoeld is. Dat gebeurt altijd, je hoeft er niets speciaals voor te doen behalve je bewust te zijn dat het zo is.


2. Vertrouw op de bedoeling
Alles wat je nodig hebt word je aangereikt in een of andere vorm. Soms is het lastig om te zien wat het is, maar wees er zeker van en kijk, voel, ervaar en ontvang alles met een open blik.


3. Wees een baken van licht
Sta stevig als een vuurtoren voor jezelf en anderen. Wees hier, blijf staan en houd je aandacht naar wat er nu is in plaats van wat er 'daar' is.


4. Kies voor jezelf
Word weer heer en meester over je eigen tijd. Doe de dingen waar je plezier uithaalt en die jij belangrijk vindt. Wees belangstellend naar de wereld en de ander maar laat het niet in je 'binnenkomen' met het gevoel dat jij dat ook moet gaan doen, moet weten of iets mist als je het niet doet.


5. Volg je eigen pad
Doe steeds meer van wat jou de meeste vreugde en plezier geeft. Je leeft maar 1x, jouw tijd is nu. Het nu komt nooit meer terug.


Misselijk van Facebook


Dit blog schrijf ik voor jou maar eigenlijk misschien wel meer voor mezelf. Want 's avonds op 9 maart besloot ik de Facebook app van mijn telefoon te halen. Ik was die hele dag onrustig, misselijk bijna van alles wat er gebeurd in de wereld.

De informatie kwam recht mijn systeem binnen. Ik dacht het wel aan te kunnen maar het blijkt niet zo te zijn met fysieke klachten als gevolg.

Een tijdslimiet instellen, het lijkt makkelijk maar ik ga er elke dag riant over heen. Nee, ik zit er niet uren achter elkaar op, maar bij elkaar opgeteld is het megaveel tijd.

Alle piepjes en notificaties heb ik jaren geleden al uitgezet. Ik bepaal wat en hoe laat ik dingen zie. Het is een dubbel gevoel...


Want mijn drijfveer is kennis opdoen en delen. En ik houd van inspireren.
 En dat kan prima via Facebook. Toch voelt het ook bevrijdend. Alsof ik uit een online gevangenis ontsnapt ben.

> Geen #bootjes foto’s meer elke dag op mijn privé tijdlijn
> Geen frustratie meer delen over wat er in de wereld gebeurd
> Geen stories over kleur, Feng Shui of andere zaken
> Geen verleiding voelen voor weer een training om nog beter te worden dan ik al ben
> Geen drang om alles en iedereen in me op te nemen en daar weer iets mee te 'moeten'


Wat doe ik nog wel?


Meer verhalen, gedachten, tips en ideeën delen via mijn eigen website en blogs
Zodat ik met jou verbonden blijf en jij, als je dat wilt, met mij.

De vuurtoren zijn voor jou, in plaats van het dwaallicht op zoek naar dat ‘iets’ dat alles kloppend zal maken terwijl het dat al is.


Hoe blijf jij in deze tijd het beste bij jezelf?


Ik ben nieuwsgierig hoe jij goed bij jezelf kunt blijven. Wat je doet met je tijd als Facebook er niet zou zijn. Deel het gerust in de comments hieronder.

PS Mijn accounts en privé en zakelijk blijven wel staan, net als mijn Facebook groepen. Posten zal ik alleen veel minder doen puur omdat het veel meer moeite kost dan de app gebruiken.


Meer waarde en blijdschap uit je leven halen, gewoon vanuit JOU?
Boek jouw Kleurtest hier


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>