De 3 belangrijkste Feng Shui ruimten in je huis

Heb jij net een nieuw huis gekocht en wil je graag Feng Shui gebruiken voor een fijne energie die het geluk in je leven stimuleert? Geef dan aandacht aan de 3 belangrijkste Feng Shui gebieden in je huis.

1. Je voordeur

2. Je keuken

3. Je slaapkamer

Feng Shui van je Voordeur (kansen)

Je voordeur is de plek waar energie (geluk, kansen, voorspoed) jouw huis binnenkomt. De kwaliteit van die binnenstromende energie bepaalt de mate van geluk die jij in dit huis zult ervaren.

Zorg er daarom voor dat je het die energie zo makkelijk mogelijk maakt. Dat doe je door jouw voordeurgebied (voortuin, deur, hal) zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden.

Mooi schilderwerk, geen onkruid, duidelijk naambordje, een soepel lopende deur, opgeruimde hal... Alles draagt bij aan de kansen die je op je pad en in je leven krijgt.

Bij heel veel Nederlandse huizen zie je tegenwoordig afvalbakken in de voortuin staan. Noodzakelijk maar niet echt mooi. Onderstaande oplossing hiervoor zag ik laatst tijdens mijn rondje lopen in mijn eigen buurt. Misschien brengt het jou ook op een idee.

oplossing voor afvalbakken

Ben je toe aan een schilderbeurt voor je voordeur en raamkozijnen? Kies dan voor de kleuren van de windrichting waar jouw voordeur op uitkijkt.

Heb je een voordeur op het noorden: kies voor donkerblauw, zwart, donkergrijs of wit
Op het zuiden: donkerrood of donkergroen
Op het westen en noordwesten: donkergrijs, wit of okergeel
Op het zuidoosten en oosten: donkergroen of donkerblauw, of zwart
Op het zuidwesten en het noordoosten: okergeel

Ik kies bewust voor de donkere versie van een kleur (traditionele Hollandse schilderskleuren) omdat deze kleuren het meest in harmonie zijn met de Nederlandse bouwstijl. Maar dat is mijn persoonlijke mening.


Feng Shui in de Keuken (gezondheid)

De keuken is in Feng Shui de plek van gezondheid. Dat betekent in Feng Shui geen kookeiland midden in je keuken. Het midden van je huis en elke ruimte is de Tai Ji, de gezondheidsplek. Een kookplek gebruikt 'vuur' en zou symbolisch gezien jouw gezondheid 'verbranden'.

Beter is de kookplaat tegen de muur te plaatsen. Wil je pers├ę een vrijstaand eiland gebruik het dan als bar, als extra aanrecht of plaats hier je gootsteen. Zorg er in dat geval wel voor dat water (gootsteen) en vuur (koken) niet tegenover elkaar in de keuken zitten. Het is een Water - Vuur clash wat ook qua energie weer ongunstig is.

In Feng Shui is het ook van belang dat de knoppen van de kookplaat een specifieke richting op wijzen. De kookplaat of het fornuis op de juiste plek in de ruimte staat en dat de keuken zelf in de meest optimale ruimte van het huis geplaatst is.

Een behoorlijke puzzel die ik graag in een Feng Shui Consult voor je oplos.

In een Feng Shui Consult zit altijd een Feng Shui keuken indelingsadvies voor jouw situatie.


Feng Shui in je Slaapkamer (liefde en gezondheid)

Elke ruimte in jouw huis heeft een eigen energie. De slaapkamer en de positie van je bed in de kamer kies je volgens Feng Shui op jouw persoonlijke energie. Voor de ene persoon kan het kamer zijn waarin je bed met het hoofdeind naar het noorden staat, voor de andere persoon juist naar het westen.

Vooral als je minder goed slaapt, altijd moe wakker wordt of gezondheidsklachten hebt is het raadzaam om dit voor eens en voor altijd een keer uit te laten zoeken zodat je in je huidige huis en alle volgende huizen de ideale positie voor jouw bed weet.

Een eenvoudige tip voor nu: heb je regelmatig onrustige of slapeloze nachten kijk dan eens welke kleuren je in je slaapkamer hebt gebruikt en vooral... welke kleur beddengoed en onderlaken op je bed ligt.

Je werd misschien verliefd op dat rode dekbed met rozen en vond een warm oranje achterwand achter je bed een goed idee om liefde en passie te stimuleren maar misschien geeft dit jouw onbewust wel veel te veel 'yang' energie en lig je daardoor elke nacht wakker.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>