Feng Shui – Hoe ‘thuis’ voel jij je in je huis?

compass-152121_1280

Woon jij al een tijd in je huis en mis je nog steeds een echt ‘thuisgevoel’? Heb je het al vaker helemaal anders ingericht, nieuwe kleuren gebruikt, meubels vervangen maar lijkt niks echt te helpen? Dan geeft Feng Shui je inzicht.

De connectie tussen jou en je huis

Volgens Feng Shui is er een onbewuste connectie tussen jouw energie en de energie van je huis. Ofwel de kompasrichting waarin je huis (de tuin) ligt in combinatie met jouw eigen energie (afhankelijk van je geboortedatum) is bepalend voor jouw gevoel in huis.

Feng Shui werkt daarvoor met een verdeling in Oost en Westgroep mensen en huizen. Als jijzelf tot de Oostgroep behoort en je huis is van de Westgroep dan kan dat soms leiden tot een ‘dit huis past niet helemaal bij mij gevoel’. En er is nog een ander belangrijk aspect… het kan zijn dat deze mismatch in energie deels de oorzaak is dat je meer tegenslag in je leven hebt.

Behoor je tot de Oost of de Westgroep?

Daarvoor is je geboortedatum nodig én de kompasrichting van de ligging van je huis. Op welke van de 8 windrichtingen ligt de achterzijde of tuinkant van je huis. Is dat op het Noorden, Zuiden, Oosten of Zuidoosten dan behoort jouw huis tot de Oostgroep. De andere richtingen, Noordwest, Noordoost, West en Zuidwest horen dan automatisch tot de Westgroep.
Met een speciale berekening wordt ook duidelijk tot welke groep jijzelf behoort zodat je kunt zien of er wel of geen match is tussen jou en het huis.

Wat kun je hier nou mee?

Behalve dat je weet of er wel of geen match is vertelt dit Oost/West systeem ook welke ruimten een goede energie hebben en welke een mindere. Belangrijk is dan dat belangrijke ruimten zoals voordeur, keuken en slaapkamer energetisch gunstig gelegen zijn omdat deze ruimten bepalend zijn voor je financiële, gezondheids- en relatiegeluk. Als je op zoek bent naar een andere woning is het daarom verstandig hier rekening mee te houden. En dat doe je door een keer eenmalig een Feng Shui Aankoop Consult te boeken zodat je dit voor eens en altijd weet.

Maar wat als je al in je huis woont? Kun je hier dan wat mee? Ja, dat kan maar op een iets andere manier. Want je kunt ervoor zorgen dat de manier waarop je je huis ingericht hebt, de positie van je meubels zo gericht staan dat jij optimaal gebruik maakt van je goede kijk-, slaap- en werkrichtingen. Door bovendien de styling aan te passen aan Oost of Westgroep huizen zorg je toch voor een fijne sfeer in je huis.

Iedereen heeft kijk-, werk- en slaaprichtingen die je helpen in je leven.
Slapen jij, je partner of je kinderen slecht of ben je regelmatig ziek?
Dan plaats je je bed met het hoofdeinde in de richting die voor jou het beste is.

Botert het niet zo tussen jou en iemand anders? Of heb je (juridische) conflicten?
Er is ook een richting die meer harmonie tussen jou en anderen brengt. Zorg dat je als je op de bank of aan tafel zit die specifieke richting op kijkt.

Wil je minder obstakels en moeilijkheden in je leven en wat meer geluk?
Ook daar kun je in je inrichting rekening mee houden. Of het nou op je werk of thuis is.

De moraal van dit verhaal?

Heb jij het gevoel dat je leven je meer tegen dan mee zit, voel je je nog steeds niet thuis in je huis en zou je daar graag verandering in willen?

 

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>