Het verschil tussen je Verlangen en Innerlijke Kleuren

Wat is het verschil tussen je Verlangen en je Innerlijke Blauwdruk kleuren uit je Kleurprofiel? En... hoe pas je al die verschillende kleuren nu toe? Ik leg het je hieronder uit aan de hand van mijn eigen profiel.

Je Verlangen kleuren staan symbool voor je dromen, je doelen. Datgene waarvan je heel graag wilt dat het meer in je leven is. Dat waar de kleur symbool voor staat. En dat kan van alles zijn.

Door juist je Verlangen kleuren in je omgeving te brengen, of in je kleding te gebruiken word je elke dag onbewust en op een kleurrijke manier herinnerd aan je verlangen. Hoe bewuster je je hiervan bent hoe beter je in staat bent om keuzes en beslissingen te nemen die je dichterbij je droom, doel of verlangen brengen.

Bij mijn twee blauwdrukken zie je dat het okergeel en het lila hetzelfde zijn. Dit betekent dat ik deze kleurkwaliteiten al meer in mijn leven heb gebracht.


Mijn 2 Blauwdrukken

Verlangen Blauwdruk

Innerlijke Kracht Kleuren Blauwdruk

Kobaltblauw

Mijn grootste Verlangen blijkt de kleur Kobaltblauw, een Vuur kleur uit de Blauwe Kleurgroep. Deze groep staat voor Leiderschap en Communicatie en heeft als motto 'Vertel het een ander'.

Het laat me zien dat een leider zijn, leiderschap nemen over mijn eigen leven belangrijk voor me zijn en dat ik mijn leiderschap op een krachtige (vuur) manier tot uitdrukking wil brengen.

Heb ik deze kleur in ons interieur toegepast? Nee, niet echt.

Wel kwam ik tot de ontdekking dat ik regelmatig in een kobalt blauw shirt slaap. Ik ontvang die 'trilling, die energie' in de nacht.

Verder werd ik verliefd op een kobaltblauwe wintertrui en kocht ik een pashmina shawl waar deze kleur in zit. Het maakt me ook bewust op welke momenten ik mijn zelfleiderschap 'weggeef' in plaats van zelf de leider te zijn in mijn leven.

Aubergine

Een kleur die ik al heel lang mooi vind met de betekenis 'de stijlvolle raadgever'. Een dikke wintertrui van 30 jaar geleden heb ik niet meer aan maar houd ik vanwege de prachtige diepe kleur. Onze trapbekleding is een mooie auberginekleur en we hebben sinds kort een auberginekleurig fluwelen gordijn tegen de tocht.

Deze kleur hoort bij de roodgroep die staat voor passie en ambitie.


Vanille en Okergeel

De geeltinten, vanille en okergeel in mijn Verlangen blauwdruk en het crème en okergeel in mijn Innerlijke Krachtkleuren blauwdruk zijn echt mijn kleuren. Identiteit en duidelijkheid, laten zien wie je bent en wat je wilt is de kernboodschap van het geel.

Het vanillegeel laat me mijn verlangen om te verbinden zien. Het nodigt me uit om met al mijn kennis de verbinding met jou te zoeken. Het okergeel vind ik in onze badkamer en de oude, vergeelde wereldkaart die bij ons in het trappenhuis hangt.


Lila

De luchtkleur uit de Paarse Kleurgroep. Symbool voor intuïtie en verbeelding en het veel meer vertrouwen op mijn gevoel. Alhoewel deze kleur ook een van mijn krachtkleuren is (rechter blauwdruk) blijf ik deze kleur wel lastig vinden om daadwerkelijk in te zetten. In kleding spreekt de kleur me niet aan en staat het me ook niet echt goed. In ons interieur vind ik het ook niet terug.

Laatst kreeg ik wel een mooi linnentasje. Ik heb het aan een kastdeur gehangen 🙂 om iets van die kleur om me heen te hebben maar verder kom ik even niet. De betekenis die ik er aan geef is dat intuïtie wel een duidelijke kracht van me is maar dat ik me hier nog te weinig door laat leiden. Dit mag ik in 2023 veranderen.


Mint en Donkerpaars

De twee andere krachtkleuren uit mijn Innerlijke Blauwdruk. Mint voor het creatieve, donkerpaars om de balans te brengen tegenover het vele geel, het denken.

Van de mintkleurige handdoek in de badkamer tot de donkerpaarse wand in onze woonkamer. Deze twee kleuren zijn me bekend en vertrouwd.


Ben je nieuwsgierig naar jouw kleuren?

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>