Feng Shui in je onderneming


Een goede Feng Shui helpt je aan goede zaken.
Feng Shui is de oosterse filosofie die de relatie tussen de mens en zijn omgeving bestudeert. Hoe beter de “energie” of “Ch’i” in die omgeving hoe florerender de mens en hoe beter voor de zaken.

Nicky Beentjes geeft uitgebreide Classical Feng Shui Consulten gecombineerd met Space Clearing om de energie in je bedrijf of kantoor te stimuleren. Dat heeft direct effect op hoe werknemers en bezoekers zich voelen, de productiviteit en daarmee de omzet en winst. Hieronder vind je om te beginnen 10 simpele tips om succes in zaken te stimuleren.

10 down-to-earth Tips voor een goede Feng Shui in Business

 1. Kies je locatie zorgvuldig
  Zit je op een industrieterrein aan de rand van de stad, in het centrum, thuis?
  Heb je voldoende werk of kunnen er wel klanten en zeker omzet bij. Welk bedrijf, zat er voor jou in het pand en ging het diegene goed? De Ch’i van een plek bepaalt hoe de energie (cq je werk) stroomt. Belangrijk dus om zorgvuldig de locatie van je kantoorpand te kiezen.
 2. Bepaal als directeur de beste plek voor je kantoor
  Zit je naast de toiletgroep, de lift, juist achterin of juist helemaal voorin het pand.
  De beste plek is de “power positie” achterin het pand. Jij als directeur overziet het bedrijf en kan je visie voor de toekomst hier ontwikkelen.
 3. Zorg dat je te vinden bent
  Hoe goed is je bedrijf voor een nieuwe klant te vinden? Denk aan richtingborden maar ook aan gevelbelettering of een nummer en naambord op de deur. Als je het weet is je bedrijf makkelijk te vinden, maar stap ook eens in de schoenen van een onbekende.
 4. Ook het gevoel buiten je kantoorpand is belangrijk
  Is het een rommeltje buiten je kantoorpand? Onkruid, losse tegels of gewoon vies? Een eerste indruk maak je maar 1x. Alles in de omgeving en in je pand draagt bij aan een goede Feng Shui die klanten en dus omzet brengt.
 5. Zorg voor duidelijkheid bij binnenkomst
  Als het niet duidelijk is waar je als bezoeker heen moet, dan weet de Ch’i het ook niet met als gevolg dat de energie stagneert. Het lijkt niet zo belangrijk maar ook hier geldt dat energie (Ch’i) staat voor klanten en de energie moet gemakkelijk kunnen stromen. Alles wat blokkeert, onduidelijk of vies is heeft een effect op goed zaken doen.
 6. Let op geur
  Dat wordt vaak onderschat maar is heel belangrijk, sommige mensen zijn er extreem gevoelig voor en baseren daar hun beslissing om wel of niet zaken te doen op.
 7. Zorg voor een positief eerste contact
  De dame of heer die de bezoeker ontvangt is het Feng Shui visitekaartje van je bedrijf. Correct, netjes gekleed en de bezoeker op z’n gemak weten te stellen zijn belangrijk voor een eerste contact.
 8. Stel de bezoeker op z’n gemak
  Is de receptie representatief met een mooi zitje of sta je te wachten bij het postrek?
  Een mooie en sfeervolle bespreekkamer zorgt voor een goed gevoel bij de bezoeker.
 9. Zorg voor een professionele indruk in je thuiskantoor
  Hier geldt zeker de regel dat het professioneel en netjes moet overkomen. Geen speelgoed en eindeloos veel jassen in de gang, geen kooklucht en heel belangrijk een schoon toilet.
 10. Repareer die klemmende voordeur!
  En nog een laatste… klemmende deuren belemmeren de doorgang van Ch’i en zorgen symbolisch dus ook voor een hapering in zaken.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurspecialist, Feng Shui Life Coach en Grafisch Vormgever. Ik werk voor creatieve ondernemers die verlangen naar minder stress en meer genieten en een sfeervol thuis met een goede energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>