Feng Shui Tips voor ondernemers #1

feng shui voor wind mee in je leven

Feng Shui gebruiken in je bedrijf, dat betekent vooral gebruik maken van "wind mee" in plaats van wind tegen! Eenvoudige oplossingen die als je ze toepast in je bedrijf zorgen voor meer "flow". Projecten lopen soepeler, mensen werken prettig samen in een sfeer die zowel je werknemers als je klanten aanspreekt.

Hoe pas je Feng Shui het makkelijkste toe, 4 tips
1. Kijk als een "vreemde"
2. Bedwing de 5-energie, die financieel verlies kan veroorzaken, simpel en eenvoudig
3. Check de positie van je bureau
4. Verbeter de eerste indruk van je bedrijf


Tip #1 Kijk als een vreemde


Klinkt misschien een beetje raar maar is wel dé manier om te ontdekken waar stagnaties in je bedrijf zitten. Stel je "energie" voor als een mens en let dan eens op hoe die mens jouw bedrijf binnenkomt.

En dat begint al met de weg ernaar toe. Heb je weleens gemerkt dat als jijzelf met de auto naar een mogelijke opdrachtgever gaat, dat wat je onderweg meemaakt een aanwijzing geeft hoe het gesprek zal verlopen? Staan alle stoplichten op rood, heb je file, een wegomlegging...

Al deze dingen geven je een "gevoel" over de kennismaking of het verloop van het gesprek. Nu hoef je niet direct in paniek te raken bij elk rood stoplicht maar het is wel interessant om je ervan bewust te zijn.

Misschien is de vertraging alleen een teken dat je in jouw communicatie naar je klant wat rustiger aan moet doen, de andere partij even de tijd moet geven om je voorstel te overdenken.

Goede Feng Shui in je bedrijf betekent dat de Energie of beter gezegd de Energiestroom zo makkelijk mogelijk naar binnen gaat.

Vertaalt naar wat jij doet betekent dat dat opdrachten makkelijk binnenkomen en vloeiend afgehandeld worden. Alles wat die Energiestroom bewust of onbewust verstoort of in de weg staat heeft dus invloed op het traject.

Dozen in de gang, klemmende deuren, rommelige entree, geen ontvangst... Het lijkt alsof dit geen invloed heeft maar toch is dat wel zo. Wees je bewust van de signalen die dit uitstraalt naar je klant en het effect dat dit heeft op het binnenkomen en verloop van opdrachten.

Volgende keer meer over tip #2

 


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>