Feng Shui en Logo/Huisstijl ontwerp

visitekaartje Magamo

Een logo zegt iets over je bedrijf, het vertelt de buitenwereld wie je bent en waar je bedrijf voor staat. Met een Feng Shui Logo zorg je voor een evenwichtige en krachtige indruk van je bedrijf. De naam, vormentaal, symboliek en het kleurgebruik zijn in harmonie met elkaar.

Yin en Yang in balans

Feng Shui streeft naar een balans tussen yin en yang en een balans tussen de vijf elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout). Willen we optimaal profiteren van de werking van het universum dan is het belangrijk dat we zorgen voor harmonie en balans om ons heen. Dat geldt voor onze openbare ruimte, het interieur én de symbolen en decoraties waar we ons mee omringen.

5 Elementen Cyclus

Het concept van de werking van de 5 elementen (eigenlijk transformaties) is al eeuwen oud. De Chinezen classificeren alles in onze zichtbare wereld naar de 5 elementen. Deze 5 elementen staan niet op zichzelf maar vormen een oneindige cyclus, elk element produceert of verzwakt respectievelijk een volgend of vorig element.

Hoe werkt de 5 elementen cyclus?
Neem bijvoorbeeld het element Vuur. Als Vuur uitgebrand is vormt het as (Aarde), in het element Aarde zitten metalen (Metaal), als je metaal verhit, wordt het vloeibaar (Water), water is voeding voor planten (Hout) en hout vormt de brandstof voor vuur (Vuur). Dit is de productieve cyclus. De omgekeerde cyclus is de verzwakkende cyclus (denk aan Vuur verbrandt Hout) en dan is er ook nog de controlerende cyclus (denk Water dooft Vuur).

5 Elementen en je logo

Wat hebben de 5 elementen nu met Logo ontwerp te maken?
Elk element kent specifieke eigenschappen dus ook een speciale Kleur​, Vorm en Symboliek. En dat is precies waar een logo uit bestaat. Omdat een logo vaak uit meerdere vormen bestaat is het de kunst om vormen en kleuren te kiezen die harmonie geven.

Is je Logo wel of niet in balans volgens Feng Shui? Twee voorbeelden:


 • Je logo bestaat uit een driehoekvorm (Vuur) en een golvende vorm (Water).
  Deze combinatie is volgens Feng Shui NIET IN BALANS omdat Water Vuur dooft (controlerende cyclus)
 • Je logo bestaat uit een cirkel (staat voor Metaal) met daarin een golvende vorm (Water). Deze combinatie is WEL IN BALANS omdat Metaal voedend is voor Water (productieve cyclus).

​​Feng Shui visitekaartje laten maken

 • ​Ben jij ​(startend) coach of therapeut​?
 • ​Heb je w​èl een bedrijfsnaam maar ​geen logo (beeldmerk of woordmerk)?
 • Heb je helemaal helder wie je doelgroep is en welk concreet probleem of pijn je oplost?*
 • ​Wil je graag ​een visitekaartje met een goede energie​ dat jouw doelgroep aanspreekt?

Laat mij dan vanuit ​je persoonlijke Feng Shui astroprofiel de meest ondersteunende elementen voor jou en je bedrijf bepalen. Zodat kleuren, vormen en symboliek passen bij wie je bent en wat je ​doe​t.

Vervolgens bied ik je 2 mogelijkheden:

 1. Standaard Feng Shui visitekaartje​ ​(geen logo) met template​ ​van drukwerkleverancier. Ik selecteer 3 ​templates ​die vanuit je astroprofiel het beste passen​, ​we hebben overleg, je kiest de mooiste en ik regel ​de bestelling​ voor het afleveren van je visitekaartjes.
  Investering: ​​397 euro ex btw, exclusief drukwerkkosten voor visitekaartjes
 2. Uniek Feng Shui visitekaartje met speciaal voor jou ontworpen (getekend) logo en visitekaartje design. Ik geef de illustrator/ontwerper de richtlijnen voor de Feng Shui​. De ontwerper uit mijn netwerk neemt contact met je op voor intensief overleg​ zodat je logo en visitekaartje helemaal word​en zoals j​ij het graag wilt en qua Feng Shui helemaal in balans is.
  Investering: 1.397 ex btw, inclusief 500 gedrukte visitekaartjes


​TIP
*​ Heb je je doelgroep en ​het ​grootste 'probleem' waar je jouw cliënten mee helpt ​nog niet helemaal duidelijk​ omdat jij iedereen kan helpen?

​Weet dan dat hoe scherper jij je doelgroep, het probleem dat je oplost én jouw oplossing definieert, hoe makkelijker je cliënten krijgt.

Ik ​help je graag jouw ​doelgroep helder te krijgen vanuit j​e Feng Shui Astroprofiel​. ​
Doelgroep coaching is ​70 euro ex btw p/uur

About the Author Nicky

Schatgraver naar dat wat jij het allerliefste wilt zijn en doen. Met hulp van Chinese Astrologie, Feng Shui en Creatief Inrichten.

follow me on:

Leave a Comment: