Feng Shui en de optimale vorm van je plattegrond

plattegrond huis

Een belangrijk aandachtspunt in Feng Shui is de plattegrond van je huis of kantoor. Want die bepaalt waar en hoe energie (Ch'i) door jouw huis zich beweegt. Hoe vloeiender die beweging is hoe beter. Maar er is nog een belangrijk aspect en dat is de vorm van je plattegrond.

Bij onderstaande 4 plattegronden zie je dat er telkens een hoekje ontbreekt vanwege een terras of balkon. Als dit niet overdekt is dan hoort het volgens Feng Shui niet bij de basis plattegrond van je huis.

huis plattegronden

Het Feng Shui raster met de 9 levensgebieden en gezinsleden

feng shui bagua

In Feng Shui plaatsen we dit raster over je plattegrond Zo zie je direct welke delen van je plattegrond ontbreken en... welk levensgebied dit is en welk gezinslid hier mee te maken heeft.


Is het erg als er een deel van je plattegrond ontbreekt?

Nee, dat is in principe niet erg. Alles kan en mag, het ligt er alleen aan wat je wilt bereiken. Het deel dat ontbreekt of juist extra is door bijvoorbeeld een uitbouw kan meerdere betekenissen hebben en iets vertellen over je leven, je werk, relatie en gezondheid.


Zit er liefde in jouw plattegrond?

Stel je voor dat jij (vrouw) een relatie wil met een leuke man. Je woont in een huis of appartement waarbij het vak met vader/oudste man en of het vak met oudste zoon helemaal of deels ontbreekt.

Dan zou het zo maar kunnen zijn dat het vinden van een partner voor jou een stuk lastiger is dan wanneer je plattegrond geen ontbrekende delen heeft.

Of... als je in dit huis wel met een partner woont dat deze persoon meer uit dan thuis is.

Een rechthoekige of vierkante plattegrond is daarom het meest ideaal. Let er maar eens op als je weer een keer op Funda naar je droomhuis aan het zoeken bent 😉


Feng Shui interieuradvies nodig?

Boek een Gratis 30 minuten Verhelderend Gesprek over jouw situatie in mijn Online Agenda of bel me direct op 06 - 5320 5588.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>