Duurzaam Inrichten en Feng Shui

Mali, Djenne
Duurzaam Inrichten en Feng Shui is een hele goede combinatie.

Een goede Feng Shui betekent de Ch’i of energie in je woon- en werkomgeving optimaal laten stromen en het gebruik van natuurlijke materialen voor de inrichting draagt daar zeker aan bij.


Mali (West Afrika) is een land waar ontzettend veel leem gebruikt wordt. Op de bovenste foto zie je de grote lemen moskee van Djenné. De onderste foto’s zijn hutjes op het platteland.
(fotografie Nicky Beentjes)

Vrijwel iedereen voelt zich prettig in de vrije natuur… het bos, het strand, het platteland, in de bergen… We genieten van bomen, water en de frisse lucht buiten. In ons huis of op het werk is dat vaak anders. De materialen in onze woon- en werkomgeving geven vaak schadelijke stoffen af die niet gezond voor ons zijn. En daarmee ontwikkelen we klachten waarvan we niet weten dat die heel vaak te maken hebben met wat we bijvoorbeeld op de wand gebruiken.

Heb je last van allergieën, ben je astmatisch of gevoelig voor electrosmog denk dan eens na over welke materialen voor vloer, wand, raam en ander meubilair gebruikt zijn. Het gebruik van een andere lijmsoort voor tapijt, ecologische verf en andere milieuvriendelijke producten voor de inrichting maken al een wereld van verschil.

Mali, platteland
Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten en leveranciers die alternatieven aanbieden.
Leemverf of leemstuc is een goed voorbeeld van een natuurlijk materiaal dat ‘ademt’ en voor veel mensen letterlijk een ‘verademing’ is. Het geeft een totaal andere sfeer en beleving dan synthetische verf.

 

Als Feng Shui Consultant en Interieurontwerper werk ik graag samen met partijen die aandacht hebben voor een duurzame, ecologische en gezonde woning- of kantoorinrichting. Neem gerust contact op om je huis of kantoor volgens Feng Shui principes én ecologisch verantwoord in te richten.

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>