Durf jij uit je comfortzone te stappen?

stap uit de sleur - Vital Living

Durf jij uit je comfortzone te stappen? Dat veilige coconnetje waarin je al jaren zit? Waarvan je weet wat werkt en wat niet, wat je blij maakt en wat helemaal niet?

Routine is fijn en het bevordert je effectiviteit maar wil je een ander leven dan kan die routine je juist ook belemmeren en vermoeid maken. Alsof je een poppetje bent dat elke dag weer opnieuw opgedraaid wordt om te doen wat ze moet doen.

5 tips om uit je comfortzone te stappen

Als jouw cocon (je leven) zo langzamerhand wat benauwend aanvoelt, als je al een tijd ontevreden bent en het graag anders wilt dan is het zaak die routine eens los te laten.

Net als een jas die net te klein is geworden om te doen en te laten wat je wilt. Je leven voelt gewoon wat te krap op het moment. Maar ja, wat dan wel en vooral hoe dan?

Dat is de vraag die de laatste tijd of misschien al jaren door je hoofd speelt. En misschien nog eens extra aandacht heeft gekregen omdat je mijn ​Balanstest hebt ingevuld.

Dat andere leven waar je naar verlangt begint met een eerste stap maar ja, dat is nou net het hele punt. Want dat is misschien wel HEEL ERG ​SPANNEND... (het element Water dat staat voor angst heeft hier mee te maken).

Als je ​blijft doen wat je altijd doet, krijg je wat je altijd al kreeg

​En was dat nou niet wat je wilde veranderen? Wat ga je doen? Je gaat het bewust anders doen. Wat? Je dagelijks leven, hoe eenvoudig kan het zijn.
Want daarmee zet je een andere stroom van energie in beweging en dat is wat je wilt als je een ander, leuker en sprankelender leven voor jezelf wilt opbouwen.

Tip 1 - opstaan

Stap op een andere tijd uit je bed. En gebruik die 20 minuten vroeger voor een iets uitgebreider of relaxter ontbijt. Even nog met je kind kroelen of praten. Je lief meer aandacht te geven of zelf een trein, fiets of auto eerder te pakken zodat je eens voor de 'bel' op je werk bent.

Het nieuwe resultaat? ​Meer contact thuis, nieuwe mensen in de trein, het treffen van een andere collega bij de koffie automaat waar je misschien een super leuk gesprek mee hebt.

Tip 2 - naar je werk

Neem een andere route naar of van je werk. Niet helemaal om maar net een andere straat, een andere hoek als je op de fiets zit. Het verfrist je blik. Je komt langs het huis dat je al tijden op het oog hebt, je ziet een mooie bloem of het valt je op hoe rustig het in een andere straat is.

Met de auto is het vaak wat lastiger maar misschien kom je door de toeristische route te nemen op de terugweg wel in een betere stemming thuis. Werk je thuis, start dan je dag eens met een wandeling. Breng je kind via een andere route naar school of spreek eens een andere moeder aan op het schoolplein.

Tip 3 - je lunch

Zit je altijd met dezelfde collega's aan tafel met de lunch? Kies eens een andere tafel, een ander gerecht op loop een blokje om en neem een andere route. Ook dit zorgt weer voor een andere 'flow', een andere energie die het makkelijker maakt flexibeler te zijn en open te staan voor nieuwe dingen.

En dat heb je nodig als je je leven wilt omgooien. Het gevoel dat een andere oplossing ook leuk en interessant kan zijn.

Tip 4 - je boodschappen

Snel dezelfde boodschappen doen bij altijd dezelfde supermarkt? Probeer eens een andere grootgrutter. Of juist een kleine speciaalzaak als die bij je in de buurt zit. Tuurlijk is het lastig dat alles anders staat maar het opent ook nieuwe mogelijkheden. Omdat er iets anders in de aanbieding is of je oog op iets valt wat je een tijd niet gegeten hebt.

Maak op een gewone dinsdag eens wat meer werk van het diner in plaats van altijd maar snel en praktisch. We zijn soms zo afgestemd op onze eigen routine en gewoonten dat je in een sleur verzeilt raakt en dat is niet bevorderlijk als je jezelf of je leven wilt veranderen.

Tip 5 - je weekend

De zaterdag en zondag, tijd van uitslapen en relaxen. Of juist een dag vol drukte. Kies eens het tegenovergestelde. Altijd sporten in de ochtend, doe het eens aan het eind van de dag. Altijd naar je moeder op zaterdagmiddag?

Verplaats het eens naar de zondagochtend en dan op het strand of in het bos. Of doe een weekend weg eens in 1 dag en start je dag dan al om 6.00 uur. Ontdek eens wat een verandering met je doet. Hoe voel je je?

Deze tips zijn bedoeld om je letterlijk eens 'wakker te schudden'. Jezelf bewust bloot te stellen aan een andere 'energie'. Je te laten beseffen dat niks eigenlijk 'vast' is maar dat je jezelf vaak vastzet. Onbewust. Omdat het nu eenmaal zo het makkelijkste is, die weg het snelste is, je die mensen het aardigste vindt.

En toch, als je jezelf de kans geeft om eens te ervaren hoe het ook anders kan kan dat het begin zijn van een ander leven. Een leven dat jij kiest in plaats van ​een leven je overkomt.

Welke tip ga jij proberen? Of probeer ze allemaal... elke dag​ eentje 😉


Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>