De kracht van pendelen

pendelen

Pendelen... ik gebruik al jaren een pendel maar van de week was echt bijzonder.

Dan kom je toch je eigen ongeloof weer tegen terwijl je tegelijkertijd zeker weet dat pendelen werkt.
Ik was mijn lievelingsshawl kwijt.

Help, ik ben mijn mooiste shawl kwijt!

Afgelopen zondag ontdekte ik dat ik mijn allermooiste en meest favoriete shawl al een tijdje niet gezien had. Een zwarte pashmina uit Nepal met mooi fijn borduurwerk.
Het ideale kledingstuk altijd en overal. In de winter maar zeker ook in de zomer als het wat frisser is op een terras.

Dagen mooi weer in Nederland dus niet echt nodig gehad. Ook geen idee wanneer ik hem voor het laatst gebruikt had alleen een beeld in mijn hoofd dat ik hem een keer meegenomen had in de auto.


Op zoek met de pendel


Een pendel is eigenlijk een verlengstuk van je lichaam. Het is je onderbewuste dat door middel van spierspanning de pendel in beweging zet.

Een pendel geeft je antwoord op simpele ja/nee vragen. Een vraag als..."is mijn shawl in of buiten dit huis" werkt niet. Een vraag als "Is mijn shawl hier in huis" wel omdat het antwoord hier op Ja of Nee kan zijn.

Je weet dat het antwoord Ja of Nee is omdat je dit (ik al jaren geleden) getest hebt op jezelf. De uitslag die de pendel geeft (stilhangen, van links naar rechts, van voren naar achteren bewegen of linksom of rechtsom draaien) bepaalt voor jou of het een ja of nee is. De beweging van de pendel voor ja of nee kan voor iedere persoon verschillend zijn.


Het antwoord van de pendel


Natuurlijk had ik al een keer gevraagd of mijn shawl in huis was en de pendel (mijn onderbewuste dus) gaf daarop het antwoord JA.

Hele huis overhoop gehaald, van wasmand en kledingkast tot kamers waar hij echt niet kon liggen. Geen resultaat. Ik had toch het vermoeden dat ik hem ergens had laten liggen of... nog erger op straat verloren was omdat hij gewoon over mijn tas hing en niet met een knoop vast zat.

Na iedere optie binnen- en buitenshuis geprobeerd te hebben maar weer eens vragen stellen aan de pendel. Belangrijk is altijd dat je in een neutrale staat bent en geen belang hebt bij de uitkomst. Lastig als het je zelf betreft daarom is het vaak zuiverder als een ander voor je pendelt.

  • Is de shawl hier in huis >>> ja
  • Ligt hij op de eerste verdieping (keuken, woonkamer, toilet, kabinet) >>> nee
  •  Ligt hij op de tweede verdieping (slaapkamer, badkamer, kantoor, zoldertje, cv/wasmachine ruimte) >>> ja
  • Bij elke kamer de vraag stellen >>> kantoor? ja (ok.... opnieuw zoeken dan maar)

Nu moet je weten dat er in mijn thuiskantoor een grote tafel staat, een lage open boekenkast, een ouderwetse archiefkast (hoger), bureaustoelen en een rieten stoel.

Ik had al overal op en in gekeken en niets gevonden.


En waar lag mijn shawl uiteindelijk???


Ik besluit me er niet meer mee bezig te houden en ga verder achter mijn computer.
Lief komt thuis, vraagt of ik de shawl gevonden heb. Ik roep nee maar dat hij in de kamer waar ik zit zou moeten liggen.

Hij komt boven, gaat in de rieten stoel zitten, kijkt en zegt... hij ligt hier.
Wat???

Vergeten dat ik ook nog een rode draaikruk heb die onder het bureau gerold was met op de zitten de shawl! Vervolgens zegt lief dat hij het gevoel had dat hij in deze stoel moest gaan zitten, zonder een bewuste reden. We weten nu waarom 🙂 🙂

Ik kan mijn geluk in elk geval niet meer op!
Bijzondere is dan wel weer dat ik op het moment van vinden ineens besef dat ik de shawl hier inderdaad neergelegd heb met zelfs de gedachte erbij... "ik moet niet vergeten dat ik hem hier leg want dit is niet de plek waar ik hem normaal leg" (ofwel beneden over een stoel, of in de shawl mand in onze slaapkamer).

Het universum negeert het woord "niet". Dan lees je... ik moet vergeten dat ik....
Wat er dus ook prompt gebeurde.

Moraal van dit verhaal
Vertrouw je intuïtie, je eerste ingeving. En als je dat lastig vindt, zorg dan dat je in de neutraliteit komt en vraag het je onderbewuste met bijvoorbeeld een pendel.
Ook ik mis daar nog wel wat vertrouwen in kennelijk 🙂


Versterk je energie en je intuïtie met Energy Clearing

En krijg er ook meer rust in je hoofd en relaxte relaties voor terug...

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Feng Shui Life en Business Coach voor als je wilt gaan doen wat ècht je hart heeft. Van je unieke talent ontdekken tot de sfeer en energie in je huis en kantoor ondersteunend maken aan jouw doel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>