Herken je dat? Je hebt lekker gegeten, thuis of in een restaurant en dan sta je op en denk je pfff… die broek zit wel erg strak. Of je ligt een paar uur later in je bed ‘vol’ te zijn van de maaltijd en komt moeilijk in slaap. Het kan ook zijn dat je ontdekt hebt dat je na het eten van brood je juist moe voelt terwijl een havermoutpapje je energie geeft.

Op die manier hebt je vast weleens ontdekt dat de ene maaltijd goed valt en de andere helemaal niet. Dat extra bonbonnetje bij de koffie na een 3 gangen diner, dat chocolade dessert wat je beter niet had kunnen nemen…

Volgende keer neem je je voor om andere en gezondere keuzes te maken. Alleen is er tegenwoordig een woud aan informatie wat je beter wel en beter niet kan eten dat het lastig kiezen blijft. Vijf Elementen Voeding doet niet aan hypes, het laat je alleen kennismaken met oude kennis over de relatie tussen voedsel en het effect dat het op je organen, je lichaam heeft. Daarna is de keuze aan jou. Geen beperkingen maar pure informatie waar je mee doen kunt wat je wilt. En ik kan je zeggen… als je een paar keer zo je gerechten of maaltijden hebt samengesteld dan bevalt een traditionele maaltijd niet altijd meer zo goed 😉

Vijf Elementen Voeding

Toen ik kennismaakte met Vijf Elementen Voeding was dat mijn strategie, gewoon niet zoveel eten. Vijf Elementen voeding of Chinese Voedingsleer werkt anders. Legt de nadruk op andere zaken dan het tellen van calorieën en wat er allemaal voor stofjes in een voedingsmiddel zitten.

Vijf Elementen Voeding richt zich o.a. op het effect (de thermische warmte) van een voedingsmiddel en wat dat voor jouw lichaam doet maar ook in welk seizoen je wat eet en voor welk orgaan in je lichaam het goed is.

Maakt het je lichaam warm of juist kouder? Helpt het je spijsvertering of maakt het juist dat je spijsvertering harder moet werken? Het classificeert elk voedingsmiddel bij een element en als je zorgt dat in alle maaltijden alle elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout) allemaal vertegenwoordigd zijn zorg je er tegelijkertijd voor dat al je organen (die ook tot een element behoren) elk op hun beurt goed gevoed worden.

Workshop “Eet je Fit en Slaap Beter”

De theorie van de Vijf Elementen keuken kan, als je dat niet gewend bent, behoorlijk complex zijn maar de uitvoering hoeft dat, met een beetje hulp, niet te zijn. Daarom geef ik de Workshop Eet je Fit en Slaap Beter waarin ik je alles wat je moet weten om zelf aan de slag te gaan met de Vijf Elementen Keuken uitleg.

Waarom Vijf Elementen Koken?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Je hebt lichamelijke klachten en bent doorverwezen door je acupuncturist om ook eens naar je voeding te kijken.
  • Je ziet door de bomen van ‘wat gezond voor je is’ het bos niet meer.
  • Je wilt lekker eten maar wel bewuste en gezonde keuzes leren maken.
  • Je bent nieuwsgierig naar deze theorie en wilt ontdekken of eten op deze manier bij je past.
  • Je wilt je helder, gevuld en toch licht voelen als je een maaltijd gegeten hebt.
  • Je houdt van koken volgens de seizoenen en met kruiden en specerijen.
  • En als laatste… je slaapt slecht en bent benieuwd of je dit door je voedingspatroon aan te passen kunt veranderen.

Kom je naar de Workshop?

De informatie van Voeding volgens de Vijf Elementen is op internet en in boeken te vinden maar… mijn workshop volgen is praktischer, leuker en geef ik als ervaringsdeskundige.

Als Feng Shui Consultant en Life Coach ben ik met deze manier van eten in 2011 begonnen. Eigenlijk omdat ik al jaren hier boekjes van in de kast had staan omdat de Vijf Elementen ook gelinkt zijn aan Feng Shui.
Toen ik het eerste ontbijtje gemaakt had gebeurde er iets verrassends in mijn lichaam, een fysieke sensatie die zo sterk was dat ik dacht… hè, wat gebeurt er nou? Zou dat elke keer zijn als ik zo’n gerecht maak? En als dat zo is, moet iedereen dat dan niet weten?

Dat was de start van mijn persoonlijke kookdagboek over Vijf Elementen Koken. Recepten vinden, uitproberen, fotograferen en een persoonlijke noot toevoegen van mijn ervaring. Van het maken, het eten én de reactie en het gevoel achteraf. In mijn lichaam maar ook het effect op mijn nachtrust en de helderheid in mijn hoofd. Niet wetend dat zoveel mensen dit ook interessant vinden en er meer van wilden weten. Dus…

Ben je benieuwd naar de theorie, de toepassing in je dagelijks leven, mijn ervaringen én het proeven van een gerecht? Dan nodig ik je graag uit voor de workshops die ik regelmatig geef.

Op de hoogte blijven van Workshop data?

Je blijft zeker op de hoogte van data als je je inschrijft voor de Gratis Ontbijtrecepten,
dan ontvang je namelijk elke maandag mijn E-zine met daarin meer info.

[maxbutton id=”28″]

Vijf Elementen Recepten vind je op mijn site www.5elementenkoken.nl

 

 

>