Nicky Beentjes

​​​Kiezen en gaan doen waar je écht blij van wordt​

​​​Doe jij dat al? In je werk en je leven?

​Het betekent kiezen voor jezelf en wat jij ​het allerleukste vindt. Lastig. Want jijzelf, je gezin, werk, de hypotheek en de mening van anderen staan soms huizenhoog in de weg.​

Dus blijf je doen wat je altijd deed en verandert er niks. ​Maar ​houd je wel die innerlijke onrust. 

Tot er iets onverwachts in je leven gebeurt en je tot inzicht komt. 
Je w​èl de stap ​neemt​ ondanks ​de twijfel, angst en onzekerheid die je voelt.

​​​Terugkerende RSI klachten, meer bezig zijn met astrologie dan met interieur en uiteindelijk een nekhernia ​dwongen m​ij te stoppen met eromheen te draaien.
 ​
​"Wat wilde ik ​​diep van binnen nou echt?"

Herken jij ook zo'n beslissend moment in je leven?

​​​Durf j​ij ​de stap te zetten?

Mijn naam is Nicky Beentjes, 1962, water tijger, geboren in Mijdrecht als oudste van 3 meisjes.
Leesfanaat en zelfgemaakte appeltaart ​fan. Samenwonend in Haarlem in een huis vol kleur en een computer ​vol reisfoto's 🙂

Opgeleid als grafisch en interieurontwerper​ en halverwege de jaren 90 gegrepen door alles Astrologie, Feng Shui en Energie.

Gevoelsmens en Denkhoofd

Jouw ​gids als je op een kruispunt staat en twijfelt welke richting.​

​​​Want kiezen voor jezelf en je eigen pad is rond de 50 met een comfortabel leven ​best een uitdaging. Toch voel je innerlijk ​die nu-of-nooit stem die ​om de keuze van je hart vraagt.

Holistische Routekaart

​Met een 'holistische routekaart' ofwel 5 Elementen Coaching begeleid ik jou naar een leven ​dat je ​blijer maakt.

Geef ik je de inzichten, de durf ​én het vertrouwen waardoor ​het proces een stuk gemakkelijker voor je wordt.

Nicky Beentjes, Feng Shui Consultant
Seizoener

Heel wat jaartjes geleden deze foto. Gemaakt voor een artikel over Feng Shui in de kinderkamer in ​het blad de Seizoener. ​De journaliste Ellen Winkel maakte deze foto van mij met een Chinese Luo Pan​ om de krachtplekken in je huis te bepalen.
> ​lees het artikel (pdf)

​​Feng Shui... hoe het begon

Halverwege de jaren 90 stuitte ik in een boekhandel in San Francisco op boeken over Feng Shui. Ik voelde direct een connectie, dit was ​mijn pad.

Jaren van studie en opleidingen over Feng Shui, Chinese Astrologie​, ​Healing en ​5 Elementen Voeding volg​den.

  • Feng Shui leerde me dat ​ons leven voor 33% bepaald word door de energie van de plek waar we wonen en werken én ​hoe je d​ie energie in je voordeel kunt gebruiken.
  • Chinese Astrologie ​gaf me inzicht in mezelf, mijn talenten, valkuilen en levenspad.
  • ​​Het allereerste warme ​5 Elementen ontbijt ​leerde me wat voeding ècht voor je lichaam ​kan doen en ​de invloed ervan op je ​nachtrust en energiepeil.
  • ​Werken met energie (​Clearing en ​Healing) deed me beseffen dat ​je bewust kunt creëren en 'erkennen en laten zijn' vaak de sleutel is om relaxter te zijn.​

​Ik integreerde de opgedane kennis in mijn leven maar bleef in mijn werk voornamelijk ​focussen op het geven van Feng Shui Kleur- en Interieuradviezen​.

​Hoe blij mijn klanten er ook van werden, ​toch gaf het me de laatste jaren ​een innerlijke onrust​. ​Het gevoel dat ik ​net naast mijn ware pad liep. Dat ik meer kon maar slechts een fractie van mijn kennis inzette. Het mocht echt anders.

​De zin die mijn business veranderde...

​"Ben jij wel helemaal eerlijk naar jezelf". ​Hij kwam binnen, die zin​​. ​Uitgesproken op een tweedaags Business Event. Want was ik dat wel? Ik stond op, draaide me om naar de zaal en zei:

“NEE dus. Feng Shui Kleur- en interieuradvies​, blijft leuk maar ​waar mijn ogen echt van gaan stralen is Chinese Astrologie, uitzoeken wie je bent en wat je drijft.​ ​

​​Ik ga ervoor in mijn eentje naar Singapore, ​een astrologie event van mijn Feng Shui Master. ​Super gaaf en tegelijkertijd heb ik ​er de zenuwen van, zo in mijn eentje ver weg, anders dan een vakantie met zijn twee."

Het eindelijk uitspreken van mijn hartsverlangen maakte me behoorlijk emotioneel, daar voor die zaal met 250 mensen. Want ineens ​had ik hardop uitgesproken wat ik al zolang in mijn hart voelde​ en stelselmatig genegeerd had.

Chinese Astrologie (5 Elementen Astrologie) is mijn basis

​Al ​sinds mijn jeugd ​h​eb ik interesse in ​astrologie, numerologie, I Tjing, Tarot en Human Design. ​
Wie ben ik, wie ben jij fascineert me mateloos.

Het is waar ik altijd ​naar terugkeer, ​welke vraag me ook gesteld word. Of het nu over ​werk, gezondheid of relaties gaat. ​​​​

​​​​​​Coaching ​​vanuit de 5 Elementen

​Jarenlang heb ik gezocht naar de sleutel die al​ mijn kennis en ervaring ​zou combineren​ ​en ​wie ​ik daarmee het beste zou kunnen helpen.

​De sleutel lag ondertussen al ​tijden gewoon onder mijn neus. 5 Elementen, ​een van de belangrijkste basisprincipes ​uit de Feng Shui​.

Ik besl​uit ​mijn brede kennisgebied en jarenlange ervaring onder​ te verdelen naar element (vuur, aarde, metaal, water ​of hout) ​en heb zo een prachtig stappenplan voor ​jou als je net als ik zoekt naar je ware bestemming en ​je hart wilt gaan volgen.

​​5 Elementen Volg je Hart Programma

5 Elementen, ​5 aspecten van je leven die in balans mogen zijn zodat jij uit je comfortzone kan komen om te gaan doen wat je werkelijk wilt.

​Energiepeil, Mindset, Talent​ en Thuis in balans brengen voor een Stralende jij ​met een Stralend Leven dat is ​mijn missie voor jou.

​Welk talent, welke kwaliteit in jou brengt je het leven dat je wenst? Waarin vind je de grootste vervulling?

​​Chinese Astrologie ​kan je daarin leiden. Maar ​hoe dan verder? ​Wat heb je verder nodig om je hart te gaan volgen?

​Ik ontwikkel ​mijn 5 Elementen Volg je Hart Coaching Programma​.

Een programma waarin ik je de ondersteuning geef om je hart te volgen​ voor een leuker, lichter en vervullender leven. Coaching vanuit de 5 Elementen​ voor een sterke basis.

​De modules hierin zijn:
Voeding (aarde), Healing (water), Chinese Astrologie (metaal), Feng Shui (hout) ​en Coaching (vuur).

Het maakt daarbij niet uit waar je mee begint als je maar begint. De Balanstest helpt je te ontdekken met welk element je ​het beste start.

​​Je leeft maar 1x

Lichamelijke klachten zijn vaak signalen dat iets in jou of in je leven om aandacht vraagt. Waar word je niet meer blij van? Wat zit je dwars?

Het vraagt tijd, aandacht en leren luisteren naar je eigen gevoel. Zonder òf met hulp. Een opmerking, boek of coach kan je net dat duwtje geven om door te zetten en daadwerkelijk voor je hartsverlangen te kiezen.

Hoe lang wacht jij nog op het juiste moment? Hoe lang laat je je twijfel en onzekerheid nog je leven bepalen in plaats van de sprong te wagen naar blijer zijn met jezelf en wat je doet?

Mijn motto: "Life is supposed to be fun and easy"

Het is alleen wel handig als je weet hoe en daar ​gids​ ik je graag in. Zie het leven licht en luchtig en vooral met een grote dosis humor, dan kun je alles aan.

En die beren op je weg? Daar gaan we gewoon mee in gesprek. Dan blijken ze vaak groter in je hoofd dan in werkeijkheid 😉

Nicky Beentjes

​Sta jij op een kruispunt en twijfel je over de juiste richting?

​Heb je een duwtje nodig om door te zetten of voel je alleen dat je wat anders wilt maar heb je nog geen idee wat?

Stuur me ​een berichtje dan bespreken we ​gratis en vrijblijvend of ik je erbij kan helpen.

Gratis Verhelderend Gesprek

  • Deze gebruik ik voor het berekenen van jouw 5 Elementen Astrologie tbv het Verhelderend Gesprek.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nicky Beentjes

​​​Laat je hart weer zingen!
Kies voor jezelf en je hartsverlangen
​met 5 Elementen Coaching

​​