Nicky Beentjes

Voelt jouw huis als een echt thuis?

 • ​Of twijfel je al tijden over indeling, kleur​ ​en stijl​? ​​
 • Staan er nog steeds onuitgepakte verhuisdozen​?​​
 • Mis je gewoon ​tijd en ​kennis om je huis gezelliger te maken?
 • ​Of... voelt het gewoon niet goed ​in je huis?

Van keuzestress naar zeker weten wat kan én past in jouw interieur

​Mijn naam is Nicky Beentjes

Gefascineerd door Feng Shui, gek op kleur, ​écht mooi behang en dierbare spullen die een herinnering oproepen.

Jouw 'reddende engel' als je geen tijd, zin of weinig ervaring hebt met ​inrichten en je ​interieur mooier en gezelliger wilt hebben.​

Opgeleid als grafisch en interieurontwerper​, aangevuld met opleidingen Feng Shui en energiewerk.

Ik vind dat een interieur er én mooi uit mag zien én goed moet voelen. In welke stijl dan ook.​
Jouw eigen stijl dus, als je met mij in zee gaat.


Met mijn Persoonlijke of Zakelijke Feng Shui Style Guide heb je straks een koffer vol ideeën om van jouw huis een echt thuis te maken. Of van je kantoor of praktijkruimte een plek waar je heerlijk werkt.

Waarom zou je met mij willen werken?

Heel eenvoudig. Je kunt je vinden in mijn interieurvisie en voelt een klik. Je weet intuïtief dat ik de juiste persoon ben voor jou en je interieur. Maar wil je dat zeker weten? Lees dan vooral verder.

Opleiding

De twijfel en keuzestress die jij nu voor je interieur hebt, had ik bij het kiezen van mijn vervolgopleiding 😉

 • VWO​ (dat was een makkelijke keuze)
 • Ga ik naar de  Kunstacademie, de Hotelschool, word ik registeraccountant, diëtiste of astrologe...
 • Het werd Grafische MTS Esthetisch Technische richting.
  Met vrijstellingen vanwege de VWO vooropleiding. Esthetisch was leuk, technisch wat lastiger. Maar wel kicken dat wat je ontwerpt uit de drukpers rolt die je zelf hebt bedient.
Nicky Beentjes, Feng Shui Consultant

Op het strand in Nederland, Bloemendaal aan Zee ​. Ik ​heb iets meer voorkeur voor ​een strand- dan een boswandeling. Lekker de wind door ​m'n haar en in de verte kunnen kijken (in plaats van naar een beeldscherm ;-))

​Ervaring

Na de Grafische MTS vond ik de leukste baan van de wereld. Bij een ontwerpbureau ​met een van de eerste (nog zeer kostbare) grafische computers (Geen Mac, Geen Windows nog). Ontwerper voor het maken van dia/overheadsheet presentaties voor grote bedrijven.

Toch bleef het creatieve kriebelen en volgde ik in de avonduren een opleiding Lay-out en deed daarna Artemis mode- en interieurstyling.

In 1996 plaats ik een advertentie in de Gouden Gids als Kleur- en Interieuradviseur. Mijn eigen bedrijf voor grafisch en interieurontwerp is een feit.

Woonshop
Woonshop artikel

Een kleurrijk artikel van mij in de pers. De Woonshop bijlage van de Elle Wonen (​wel wat jaren geleden).

Feng Shui

Halverwege de jaren 90 stuit ik tijdens een vakantie in San Francisco op boeken over Feng Shui​ van Lillian Too​. Prachtig boek, fascinerende informatie en ik weet en voel direct: hier wil ik iets mee.

Na een aantal opleidingen in Nederland en in het buitenland kom ik in aanraking met energiewerk. Werken met pendel en wichelroede voor Personal en Space Clearing. Een mooie aanvulling op mijn advieswerk voor huis en kantoor.

Nicky Beentjes, Feng Shui Consultant
Seizoener

Heel wat jaartjes geleden deze foto. Gemaakt voor een artikel over Feng Shui in de kinderkamer in ​het blad de Seizoener. ​De journaliste Ellen Winkel maakte deze foto van mij met een Chinese Luo Pan. ​Deze gebruik ik voor het doen van een kompasmeting bij jou thuis of bij je op kantoor.
Zo ontdek ik de krachtplekken in je woning. Kamers waar de energie heel goed is en waar je handig gebruik van kunt maken​ om bijvoorbeeld ​vitaliteit, liefde of voorspoed te versterken.

> ​lees het artikel (pdf)

Studerende duizendpoot

Studeren dat is echt mijn ding. ​​Maar dan wel de leuke dingen van het leven. En soms ook gewoon praktisch voor beter ondernemerschap.

 • 2011 Online Marketing, WordPress, Bloggen... (Open Circles Academy)
 • 2012 Chinese Voedingsleer (Total Health, Jutta Koehler)
 • 2015 Master Reader Healer Coach (Elohim Centre, Veelerveen)
 • 2017 Access Bars
 • 2018 Copywriting voor websites
 • Feng Shui, Bazi Astrologie, Qi Men Dun Jia (vanaf de jaren 90 en van diverse masters. ​Nooit gestopt, want er valt nog zoveel meer te weten hierover)

Ik hink jarenlang niet op 2 maar op talloze benen waar nu echt voor te kiezen. Hoe kan ik al ​die opgedane kennis inzetten in mijn bedrijf?

​Definitieve keuze

Ik kies uiteindelijk voor ​wat ik altijd al deed en nooit weggeweest is. Feng Shui Kleur en Interieuradvies met de Feng Shui Style of Color Guide.

​Jouw interieur is mijn startpunt. ​Daar ​nog iets veel mooiers voor bedenken dan jij al had gedaan ​plus... ​jij lekker in je vel. Dat doe ik met de combinatie Interieur en Feng Shui​.

En al die andere kennis? Die komt van pas als jij daarom vraagt. Bij jezelf denkt... ik wil daar wel iets meer van weten, ik kan er wat mee, lijkt me heerlijk. Je vraag stellen is voldoende.

keukenadvies_Haarlem

Dat is zo ontzettend ​gaaf aan mijn werk. Het eindresultaat.

Van een 'gewone' keuken iets ​bijzonders maken ​dat klassiek (Makummer tegeltjes) en design (glazen aanrechtblad, hoogglans kastjes) combineert.

Personal Stuff

Ik ben meer dan 25 jaar samen met mijn partner Marcel en we wonen in (voor ons) het mooiste huis van Haarlem. De gevels in onze straat doen me elke keer weer denken aan een kasteel.

Paar jaar gezocht naar dit ideale huis. Tijdens een trip in Londen een foto gemaakt van een straat​ met de gedachte: zoiets zou het moeten zijn. ​Nog geen twee maanden later 'gemanifesteerd'. De Wet van Aantrekking volop in actie​ 🙂

​Fan van

Verre reizen naar vooral Zuidoost Azië. India, Thailand en recentelijk Japan als grote favorieten. Griekenland en IJsland in Europa en Terschelling het dichtste bij huis.

Op reis loop ik altijd met een ​Canon camera en ​m'n I-phone​. ​Het resultaat (​​van de I-phone foto's) vind je op mijn Instagram. Bovenstaande foto's ​heb ik met de ​spiegelreflex camera gemaakt.
Ik fotografeer architectuur, mensen en mooie kleurcombinaties.

Thuis ben ik een boekenwurm, Feng Shui en alles wat met astrologie te maken heeft. Westers, Chinees, Numerologie, Human Design... you name it​, ik weet er wat van​ en gebruik het vaak als achtergrond voor mijn adviezen.

Je maakt me wakker voor een Thaise rode curry of een versgebakken appeltaart. Koken doe ik zoveel mogelijk volgens de 5 Elementen (Chinese Voedingsleer) omdat je er én meer energie van krijgt ​én fantastisch op slaapt. Recepten heb ik verzameld op mijn 5elementenkoken.nl site.

Een mooie bioscoopfilm ben ik altijd voor in: The Marigold Hotel, Intouchables of films met Denzel Washington. Maar ook Soof en The Book Club.

5 elementen recepten
gezonder eten met de 5 elementen

De ontdekkingstocht van ​Chinese Voedingsleer (5 elementen voeding) begon met het ​maken en eten van een warm ontbijt. Met een ​heel ​verrassend effect in mijn lichaam​! ​

Motto: "Life is supposed to be fun"

Dat is mijn motto. Zie het leven licht en luchtig en vooral met een grote dosis humor dan kun je alles aan.

​Uitgelaten blij op de driewieler met mams die me een duwtje geeft.

Net als ik jou dat steuntje in de rug kan geven om van jouw huis, praktijk of kantoor een fijne plek te maken.

​​Zo... nu weet je (bijna) alles.

Heb j​e al zin in een ​huis dat voelt als thuis? Een plek vol schoonheid?

​Stuur me dan een berichtje of bel me om te vertellen wat je precies ​​anders wilt. ​Dan ​bespreken we of de Feng Shui Style Guide of ​Color Guide wat voor je is.

Mail mij vrijblijvend je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nicky Beentjes

​Voel je weer thuis in je huis!
Daar zorg ik voor. Een interieur waarin je je fijn voelt. Met meer sfeer, kleur, balans én... licht in energie.