Nicky Beentjes

​​Gaan doen waar je écht blij van wordt​

​​​Doe jij dat al? In je werk en je leven?

​Het betekent kiezen voor jezelf en wat jij ​het allerleukste vindt. En dat is nu precies waar meestal de moeilijkheid zit. Want jijzelf, je gezin, je huidige werk, de hypotheek​, schuldgevoel, ​twijfel​ en de mening van anderen ​staan ​soms huizenhoog ​in de weg.

Dus blijf je doen wat je altijd deed en verandert er niks. ​Maar blijf je wel die innerlijke onrust voelen. Tot er iets onverwachts in je leven gebeurt en je tot inzicht komt. Je w​èl de stap ​neemt, ondanks dat je vaak geen idee hebt wat je werkelijk te wachten staat.

​​Bij mij wa​ren het jarenlange vage RSI klachten en uiteindelijk eind 2017 een nekhernia die me dwong​ te stoppen met eromheen te draaien, ​wat wil ik nu echt?

​Herken jij ook zo'n beslissend moment in je leven?

​Het vraagt ​moed om voor jezelf en je eigen pad te kiezen

​Mijn naam is Nicky Beentjes

Opgeleid als grafisch en interieurontwerper, gegrepen door alles Astrologie, Feng Shui en Energie. ​Gevoelsmens en ​Denkhoofd. ​

Jouw ​steun en ​inspiratiebron als je ​jouw leven leuker, makkelijker en blijer wilt maken maar geen idee hebt waar te beginnen. Als je nu eindelijk jouw pad wilt lopen maar ​nog zoveel beren op de weg ziet.

​Kiezen voor wat je het liefste doet. De zin schrijf je zo op maar voor het zover is betekent het een uitgebreid​e innerlijke dialoog die (zoals in mijn geval) jaren kan duren​ voordat je eindelijk de stap neemt ​om je hartsverlangen te volgen. Zeker als je zo rond de 50 bent en het op het oog allemaal prima voor elkaar hebt.

D​ie jaren twijfel ​bespaar ik je graag. Want het kan vele malen sneller en makkelijker. ​​Met een 'holistische routekaart' ofwel 5 Elementen Coaching​ waarin ik mindset, inzicht in jezelf, voeding, wonen en coaching combineer om te zorgen dat jij de roep van je hart kunt ​én durft te volgen. ​

Nicky Beentjes, Feng Shui Consultant
Seizoener

Heel wat jaartjes geleden deze foto. Gemaakt voor een artikel over Feng Shui in de kinderkamer in ​het blad de Seizoener. ​De journaliste Ellen Winkel maakte deze foto van mij met een Chinese Luo Pan. ​Deze gebruik ik voor het doen van een kompasmeting bij jou thuis of bij je op kantoor.
Zo ontdek ik de krachtplekken in je woning. Kamers waar de energie heel goed is en waar je handig gebruik van kunt maken​ om bijvoorbeeld ​vitaliteit, liefde of voorspoed te versterken.

> ​lees het artikel (pdf)

​Mijn ​pad begon met een bijzonder boek

Dat punt in je leven waarop je voelt, dit is het, dit is voor mij bestemd. Dat was halverwege de jaren 90 in zo'n riante boekhandel in San Francisco.

Ik vond een boek over Feng Shui waarin alles stond wat ik als kind al interessant vond. Astrologie gecombineerd met inrichten. Uitrekenen hoe dat in je eigen huis zat, ik was er in de hotelkamer al druk mee.

Feng Shui voelde als tovenarij, kennis die de geheimen van je huis bloot kon geven. Hoe spannend!

Terug in Nederland startte ik mijn levenslange studie over alles wat maar met Feng Shui te maken had. Symbolische Feng Shui met mantra's en sinaasappelschillen in de hoeken van de kamer, ingewikkelde berekeningen om een huis horoscoop te maken en een astrologie met nummers en 5 elementen die me tot dan toe volledig onbekend was.

Ik stortte me er volledig op en gebruik die kennis ​en ​het werken met energie in personen en ruimten nog steeds in mijn werk als Coach en Ontwerper.

Innerlijke strijd en een signaal

Misschien herken je dat wel, dat je ergens voelt dat er nog iets anders op je wacht. Dat je eigenlijk iets zou moeten gaan doen ​dat nog beter past bij wie je bent. Dat wat je werkelijk voldoening geeft.

Hoe langer ik Feng Shui studeerde hoe meer ik ontdekte dat het eigenlijk niks met interieur te maken ​had maar ​met ​de ​bewoners zelf. Je huis als spiegel voor je leven. Ik wilde meer Feng Shui maar ​deed ​ook vaak Kleur- en Interieuropdrachten en jarenlang was dat prima.

​Tot het moment dat ik me besefte dat ik ​de Chinese Astrologie, die ik ​altijd als onderlegger voor mijn Feng Shui Kleur- en interieuradviezen gebruikte, diep in mijn hart al jaren het leukste onderdeel van mijn werk vond. Met dat inzicht deed ik alleen verder niks. Ik ​negeerde mijn verlangen.

Dat had alleen wel een gevolg...

​In 2017 ​kreeg ik erge last van mijn nek, ​liet een MRI maken en het bleek een nekhernia​. Tja... eerdere signalen genegeerd? Nu was het signaal wel erg duidelijk want alles wat ik deed of wilde doen was pijnlijk. Geen computer, maar ook pijn bij aan tafel zitten, eten koken, lopen, fietsen...
Een flinke "ho, eens even jij daar".

Terug naar mezelf, wat wil ik nu echt? Waarom voel ik geen passie meer voor wat ik doe? Doe ik wat ik zeg ​dat ik doe of wil ik eigenlijk iets heel anders doen?

​De zin die mijn business veranderde...

​"Ben jij wel helemaal eerlijk naar jezelf". ​Hij kwam binnen, die zin​​. ​Uitgesproken op een tweedaags Business Event. Want was ik dat wel? Ik stond op, draaide me om naar de zaal en zei:

“NEE dus. Feng Shui Kleur- en interieuradvies​, leuk maar mijn ware hart ligt ​eigenlijk bij Chinese Astrologie, uitzoeken wat mensen drijft​. ​Ze begeleiden naar ​een leven of werk dat ze ​meer
v​ervulling geeft. En ​om mijn hartsverlangen echt serieus te nemen gaat een andere jarenlange wens van mij in vervulling. Over ​1,5 week in mijn eentje naar Singapore voor een groot astrologie event​ van mijn Feng Shui Master."

Het eindelijk uitspreken van mijn hartsverlangen maakte me behoorlijk emotioneel, daar voor die zaal met 250 mensen. Want ineens ​had ik hardop uitgesproken wat ik al zolang in mijn hart voelde​ en stelselmatig genegeerd had.

Eerst de astrologie, dan pas de rest. ​Hoe en wat precies, dat wist ik alleen nog niet.

Nicky Beentjes, Feng Shui Consultant

Op het strand in Nederland, Bloemendaal aan Zee ​. Ik ​heb iets meer voorkeur voor ​een strand- dan een boswandeling. Lekker de wind door ​m'n haar en in de verte kunnen kijken (in plaats van naar een beeldscherm ;-))

Chinese Astrologie dus... maar hoe dan verder?

Ik ​deed nog iets wat ik niet eerder had gedaan. Wat ik wilde was duidelijk maar hoe dan? Daar had ik ​serieus hulp bij nodig van een professional. Niet meer alles zelf willen doen en oplossen maar ​de regie ​uit handen geven. En dat is ook behoorlijk eng voor een perfectionist en 'juffie ongeduld​, zelf doen' type als ik.

​​​De keuze ​van je hart durven maken, ​angsten overwinnen en 'een oude manier' durven loslaten. Allemaal best spannende stappen maar het absoluut waard als je er serieus voor gaat!

​Wat jij van mijn proces kunt leren


​Lichamelijke signalen zoals mijn nekhernia, zijn er niet voor niets. Ze laten je zien dat je iets in jezelf of je leven mag veranderen. Dat je naar binnen mag voor inzichten en oplossingen. Maar zelfs dan blijft het lastig om te weten wat je mag veranderen.

Het waren ​het pad van Feng Shui, mijn nekhernia, het ontkennen van wat ik echt leuk vond en 'de zin' ​die me de weg wezen om eindelijk samen te vallen met wie ik wil zijn. ​De stap en investering om in mijn eentje naar Singapore te gaan voor een 4-daags event​ (supergaaf maar toch ook eng) en een professional inschakelen maakte ​mijn keuze echt serieus.

​Ik moest er 57 voor worden, hopelijk geef jij eerder gehoor aan de roep van je hart en mag ik daarbij jouw ​gids zijn met bijvoorbeeld mijn 5 Elementen Programma.

Van hart tot hart,

Nicky

Woonshop
Woonshop artikel

Een kleurrijk artikel van mij in de pers. De Woonshop bijlage van de Elle Wonen (​​heel wat jaren geleden).

Personal Stuff

Geboren in Mijdrecht als oudste van 3 meisjes.
​Meer dan 25 jaar samen met mijn partner Marcel en we wonen in (voor ons) het mooiste huis van Haarlem. De gevels in onze straat doen me elke keer weer denken aan een kasteel.

Paar jaar gezocht naar dit ideale huis. Tijdens een trip in Londen een foto gemaakt van een straat​ met de gedachte: zoiets zou het moeten zijn. ​Nog geen twee maanden later 'gemanifesteerd'. De Wet van Aantrekking volop in actie​ 🙂

​Fan van reizen​, fotograferen en lekker en gezond eten

Verre reizen naar vooral Zuidoost Azië. India, Thailand en recentelijk Japan als grote favorieten. Griekenland en IJsland in Europa en Terschelling het dichtste bij huis.

​Op reis loop ik altijd met een ​Canon camera en ​m'n I-phone​. ​Het resultaat (​​van de I-phone foto's) vind je op mijn Instagram. Bovenstaande foto's ​heb ik met de ​spiegelreflex camera gemaakt.
Ik fotografeer architectuur, mensen en mooie kleurcombinaties.

​Gek op lezen, allerhande astrologie systemen, Thaise rode curry en een versgebakken appeltaart​ maar ook films als The Marigold Hotel, Intouchables, Heat, The Bone Collector, Soof en The Book Club.

5 elementen recepten
gezonder eten met de 5 elementen

De ontdekkingstocht van ​Chinese Voedingsleer (5 elementen voeding) begon met het ​maken en eten van een warm ontbijt. Met een ​heel ​verrassend effect in mijn lichaam​! ​

Motto: "Life is supposed to be fun and easy"

Dat is mijn motto. Zie het leven licht en luchtig en vooral met een grote dosis humor dan kun je alles aan.

​Uitgelaten blij op de driewieler met mams die me een duwtje geeft.

Net als ik jou dat steuntje in de rug kan geven ​voor een fijne sfeer in je huis en een lichter leven.

​​Zo... nu weet je (bijna) alles.

​​​Voel jij het verlangen om het roer om te gooien?

​Stuur me dan een berichtje of bel me om te vertellen ​waar jij van droomt. ​Dan ​bespreken we ​​of en hoe ik je kan helpen​ voor je hartsverlangen te kiezen.

Gratis Verhelderend Gesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nicky Beentjes

​​​Laat je hart weer zingen!
Kies voor jezelf en je hartsverlangen
​met 5 Elementen Coaching

​​