De ​stappen die ik zette om mijn hart te volgen

​Hi, ik ben Nicky Beentjes,
​Gek van ​Feng Shui, Chinese Astrologie, kleur en stoffen, India, IJsland, Terschelling, fotograferen, lezen en studeren.

​Oudste van 3 meisjes, opgegroeid in Mijdrecht en ​samenwonend met Marcel in een dubbele bovenwoning uit 1911 in Haarlem.

​Feng Shui Kleur- en Interieuradviezen of toch liever​...

Feng Shui Kleur- en Interieuradviezen, daar begon ik ruim 20 jaar geleden mijn bedrijf mee. Jaren was dat prima, tot ik er niet meer zo blij van werd. Dat ​ik me als Feng Shui ​Adviseur veel liever verdiepte in mijn klant dan in het interieur mooier maken.

Het begon te wringen in mezelf. Naar de buitenwereld het ene zeggen (interieur) en onderwijl steeds vaker veel liever het andere doen (Chinese Astrologie).

Die Astrologie kwam niet uit de lucht vallen. Als kind was ik er al uren zoet mee. Uitzoeken hoe ik en de ander in elkaar stak. Het is nooit veranderd. Van ​Westers tot Oosters, van Numerologie tot Human Design. Het heeft mijn hart gestolen, alleen kwam ik er nooit openlijk voor uit.

Feng Shui kleuren kiezen - Vital Living
Kleuren kiezen voor je interieur - Nicky Beentjes

Chinese Astrologie en in mijn eentje naar Singapore

Chinese Astrologie is de onderlegger voor een Feng Shui Consult. Astrologie als de diagnose, Feng Shui ​als medicijn. Ik merkte dat ik steeds meer naar de Astrologiekant trok maar ​bleef toch focussen op het interieur.

​Astrologie opleidingen ​deed ik naast mijn werk meestal online want Singapore ligt nou eenmaal niet naast de deur. Ook al had ik al jaren een groot verlangen om een keer een event of training daar mee te maken.

Dan krijg ik de kans, tijd, geld en gelegenheid... alles klopt. Het enige dat me nog tegenhoud ​is mijn angst om alleen op pad te gaan. Maar wacht even... dit wilde ik toch al jaren?

Ik meld me aan met de twijfels nog in mijn hart. Alleen vliegen, alleen in een hotel, alleen eten in een restaurant... niet gezellig maar ja. Talloze keren ben ik met mijn partner in Azië geweest, ook in Singapore en toch voel​t dit eng.

Uiteindelijk ​valt het allemaal reuze mee (natuurlijk :-)) en is het een supergaaf event met 2000 deelnemers uit tal van landen.

Chinees Astrologie (Bazi) event in Singapore - Nicky Beentjes

De zin​ die mijn business veranderde...

Anderhalve week voor mijn vlucht neem ik deel aan een tweedaags business event en kregen we de zin: "Ben jij wel helemaal eerlijk naar jezelf" voorgeschoteld.

Hij kwam binnen, die zin. Want was ik dat wel? Ik stond op en draaide me om naar de zaal en zei: 


“NEE dus. Kleur- en interieuradvies op basis van Feng Shui vind ik nog steeds leuk maar mijn ware hart ligt bij Chinese Astrologie, uitzoeken wat mensen drijft, ze begeleiden naar het leven dat ze de meeste voldoening geeft. Daarom vlieg ik over 1,5 week in mijn eentje naar Singapore voor een groot astrologie event. Om voor mezelf te bewijzen dat dit echt is wat ik het allerliefste doe."

Het eindelijk uitspreken van mijn hartsverlangen maakte me behoorlijk emotioneel, daar voor die zaal met 250 mensen.

Het is reuze spannend, voor jezelf toegeven dat je iets anders wilt in je leven. Het hardop uitspreken van je verlangen is een tweede en het voor een zaal vol vreemden is nog een stap verder.

​Loslaten en erkennen dat je hulp nodig hebt

In het openbaar zeggen wat mijn hart heeft is 1 ding maar... hoe ga ik het nou in mijn bedrijf aanpakken? Na wat proef astrologie consulten besluit ik een andere grote stap te nemen.

Ik schakel professionele hulp in voor het bepalen van mijn zakelijke koers. Een flinke investering maar ook dat geeft aan dat ik mijn hartsverlangen serieus neem.

Super lastig ​als je zelf graag de touwtjes in handen houd. Maar ​de tijd is rijp. Ik het idee, iemand anders de uitvoering. Hoe ​​combineren we wat ik al jaren doe met astrologie?

We draaien mijn dienstverlening om, eerst astrologie, vervolgens de rest aan de hand van de 5 Elementen. ​De 5 Elementen Balanstest en het Volg je Hart programma zijn het resultaat.

​​Het is nooit te laat om ​te kiezen voor wat je ècht leuk vindt

I​k moest er 57 voor worden en jaren worstelen met vage RSI klachten en ​een nekhernia die me deed beseffen dat ik ècht iets moest veranderen. Geen ​radicaal andere koers maar ​inzien dat ik al jaren om mijn verlangen heendraaide en mijn bedrijf anders ​in​richten.

​Kiezen voor je hart kan ook veel eerder. Luister naar je intuïtie, naar je gevoel of ​je hart.
Ga ontdekken wat jou zoveel plezier geeft dat tijd geen issue is. En vind je het lastig om te weten wat jouw diepste verlangen is​ of ​je verlangen te gaan leven?

​Kies en volg je hart, ​ik help je er graag bij.

Antwoord op Feng Shui en interieurvragen - Nicky Beentjes


​Bel me gerust ​voor een gratis Inspiratiegesprek over wat jij het liefste doet maar waar je nog over twijfelt.

Nicky Beentjes Feng Shui Life Coach

​Nicky Beentjes (1962, water tijger)

,

Feng Shui Life Coach als je besluit je hart te willen volgen voor een leven met meer rust, genieten en vervulling.

Ik geef je richting, inspiratie en helderheid met o.a. Feng Shui, Chinese Astrologie, Numerologie en Energy Clearing. ​

>