Kleuradvies Ermelo
kleuradvies haard

Neutrale kleuren

nieuwe haard

Nieuwe kleuren

Advies vraag
- Kleuradvies voor de woonkamer (wanden, gordijnen)
- Kleuradvies hal, ouderslaapkamer, kinderkamer

Woonsituatie
- Vrijstaande woning met tuin rondom, balkenplafond, houten vloeren
- Echtpaar met jonge dochter

Na een paar jaar in het kleurrijke Costa Rica gewoond te hebben weer terug in het soms grauwe Nederland. Het huis is prima maar de bewoners missen de kleurenpracht van de tropen.

Ik ga op zoek naar de kleurcombinaties die het Costa Rica gevoel weer oproepen.

Uitwerking kleuradvies

De rotanbank die ik een aantal jaren daarvoor adviseerde vormt het uitgangspunt voor een nieuw, fris kleurenpalet. Lichte bruinen, zachtblauw, oranje en geel in de juiste verhoudingen in het interieur toegepast.

Werken met een Kleurenpalet

Als je een aantal ruimten opnieuw wilt inrichten, elke ruimte een eigen functie heeft en je toch de eenheid in stijl en kleur wilt bewaren dan is het aan te raden om vanuit een Kleurpalet te werken. Het geeft je een houvast welke kleuren je het beste kiest voor bijvoorbeeld de vloer, stof voor de bank, gordijnen, kleden, verf en behang.
In woonzaken heb je zo direct een overzicht of iets 'past' of niet bij de kleuren die we samen bepaald hebben.

Voor deze woning maak 2 kleurpaletten van 9 kleuren waaruit ik telkens per ruimte een aantal tinten kies. Zo blijft de ruimte in evenwicht en wordt het niet een te bont geheel. De felste kleur op de wand achter de haard, de lichte zandkleur op het haardkanaal. De gestreepte gordijnen in blauw/wit/bruin vormen een mooie verbinding tussen alle kleuren in het interieur.

Vragen over kleurgebruik in jouw huis?

Stel je vraag via de mail, bel me op 06 - 5320 5588 of maak een afspraak voor een Kleuradvies-on-the-spot.

 

 

Save

>