Category Archives for Interieur

Waarom je huis niet altijd als een thuis voelt

voordeur bel

​Je huis een thuis. Weer verliefd op je huis. Een gevoel van welkom als je je huis binnenstapt. Voel jij dat zo? Of is jouw huis gewoon je huis en 'heb je er niet zoveel mee'?
​Is het jou al gauw goed en ben je helemaal niet bezig met inrichten?

​Je op een plek wel of niet thuisvoelen heeft met heel veel factoren te maken waarvan een van de makkelijkste ​het aanpassen van je interieur is als je gevoelig bent voor de sfeer in je huis.

​​Optimaal inrichten voor meer rust​ en harmonie

​Ben je hoog​sensitief of gevoelig​ voor de sfeer in een ruimte dan ligt dat ​​anders. Kun je vaak niet zo goed uitleggen wat er nou 'mist', voel je alleen dat het zo is. ​

Je voelt je niet fijn zelfs in een interieur dat er op het eerste gezicht prima uitziet. Je voelt dat je het anders wilt terwijl ​je partner het misschien onzin vindt.

Mooie stijl, een lekkere bank, kleuren die je mooi vindt en toch... ontbreekt er iets. Blijf je het gevoel houden dat de sfeer jou niet past. Dat er iets ontbreekt of dat er juist teveel staat.

​​Je partner ​wil er niks aan veranderen en jij blijft maar ​​zoeken naar een andere stijl, nieuwe kleuren of ​een totale make-over zoals je op TV ziet.

​Alles in je interieur 'straalt energie uit'

​Als je dat beseft én jij bent gevoelig voor allerhande prikkels om je heen dan kan het ​zijn dat ​er iets in je interieur de balans, de harmonie verstoort.

De kunst is alleen om te ontdekken wat dat precies is. Is het een overdaad aan spullen of juist een tekort, een specifiek voorwerp, ​schilderij, de plaatsing van je meubels, de stijl, de kleuren​ of een combinatie van dat alles?

​Om daar achter te komen ​is het handig om je ​bewust te zijn wat je ziet én wat je voelt in een ruimte. Ik doe dat zelf al jaren en weet ook ​precies aan te geven wat ​de verstoring in de sfeer of de energie ​veroorzaakt ​​en hoe je dit oplost. Maar er is nog een andere manier.

​'Match' jij met de energie in en van je huis?

​Toen ik 20 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met Feng Shui ​leerde ik een eenvoudige manier om ​'in lijn te komen' met de energie ​van en in je huis​.

​Jouw onbestemde gevoel dat er iets niet klopt​ ​kan te maken met het al dan niet gebruik maken van jouw beste kijk-, werk- en slaaprichtingen​ ​voor de plaatsing van bijvoorbeeld je bank, bureau of bed. Je 'matcht' niet met de energie van en in je huis.

​Het verklaart het feit dat je jouw huis wel mooi vindt maar dat je ​toch het gevoel hebt dat het 'jouw huis' niet is ​en je afvraagt waarom je je zo fijn voelde in je vorige huis.

Weet je welke richtingen jou ondersteunen, fysiek, mentaal en emotioneel dan is het slechts een kwestie van je meubilair en accessoires op de juiste manier in de ruimte zetten om jouw energie en gevoel van welbevinden te versterken.

Dat is waar ik je graag bij ondersteun als jouw interieur in basis prima is maar je toch dat 'ik weet niet goed wat het is, maar het klopt niet' gevoel hebt.

​Hoe thuis voel jij je in jouw huis?

Feng Shui Advies Praktijkruimte

Feng Shu Advies praktijkruimte

​Een opgeruimd huis, een opgeruimde werkplek geeft rust, overzicht en zin in je werk. ​Hoewel je dat weet kan het toch zijn dat je er maar niet aan toe komt op te ruimen.​ Je mist daadkracht om aan de slag te gaan terwijl je je tegelijkertijd ergert en het graag anders zou zien.

Heb je ook moeite met opruimen, even een 'zetje' nodig en een frisse Feng Shui blik op je interieur?

Merk je bovendien dat wat je wilt moeizaam van de grond komt, je stagnatie ervaart of gewoon een mat of lusteloos gevoel en weinig energie hebt om aan te pakken?

​Een Feng Shui Interieuradvies brengt ​Lichtheid

Laatst was ik bij een ​coach ​voor een Feng Shui Advies voor zijn praktijkruimte aan huis.
​Een prachtige royale ruimte ​en op het eerste gezicht lijkt alles goed. ​

Een paar zaken die wat netter opgeruimd kunnen worden maar dat lijkt alles. Toch kijk​ ik ook ​altijd met een 'energetische en Feng Shui-blik' waarbij we tot een paar verrassende ontdekkingen​ k​omen.

Feng Shui Interieuradvies voor een ​praktijk aan huis

De huidige praktijk

​Oude situatie

Praktijkruimte - na Feng Shui advies

​Na Feng Shui Advies. Rode schilderij op andere wand geplaatst. Rechts andere print. Hoge kast liggend geplaatst. Plant tegenover de deur en dichter bij tafel. Slechts enkele mooie accessoires op de kasten.

​​​Wat hangt er bij jou aan de wand?

​Hoe 'bewust' kijk jij eigenlijk? Wat 'zie' je elke dag en registreer je niet bewust maar onbewust? Welke spullen, kunst, accessoires, ​meubels staa​n er in je praktijkruimte, werkkamer of kantoor die je een verhaal vertellen, over jou, over je leven?

Feng Shui en kunst

​De diepere betekenis van ​een poster of andere kunst aan de wand

Een verhaal dat je, als je goed kijkt naar de symboliek van afbeeldingen, misschien niet meer bij je past?

In deze praktijkruimte h​angt een prachtige print van een oosters aandoende hangbrug die uitliep in een mistig bos. Mooie plaat zo op het eerste gezicht.

Tot we bespraken welke betekenis dit kan hebben. De wankelheid van de brug​ die een gevoel van onveiligheid oproept, de mist die zaken verhult, ​​een nog niet helder beeld van dat wat in de verte ligt, de toekomst.

Of ​staat de brug voor het proces waar je je cliënt in begeleidt​? De mist die er nu voor diegene is en helder wordt na de behandeling​?

Twee verschillende interpretaties voor dezelfde print. ​Vanuit Feng Shui bekijken we wat er nu in het leven van ​de coach​ speelt. ​Welk beeld past ​het beste bij de huidige situatie en zijn gevoel.

Afhankelijk van ​de interpretatie ​die het beste past​ en het gewenste doel overleggen we of iets mag blijven ​​of niet.

​Rood als signaalkleur en het element Vuur

​Bij binnenkomst in de praktijk valt direct een groot, abstract en rood schilderij op. Ik registreer het als ​zeer aanwezig met een behoorlijke impact op mijn gevoel ​als ik de ruimte binnenstap.

Me verplaatsend in een cliënt die voor het eerst binnenkomt voelt het ​​schilderij te ​krachtig.
Ik stel ​voor ​het rode schilderij op de tegenoverliggende wand te plaatsen.

De reden? Je gaat naar een coach omdat je iets in jezelf of je leven opgelost wilt hebben. Een traject dat vraagt om openheid en kwetsbaar durven zijn. Rood is dan een te krachtige kleur ​als eerste ​zicht op de ruimte.

Praktijkruimte - oude situatie

​Oude situatie

Praktijkruimte - nieuwe situatie

Na Feng Shui Advies​

​​Feng Shui Astrologie als extra gereedschap voor interieurkeuzes

​​De coach heeft in zijn Feng Shui Astrologie geboortekaart veel water. Geboren in het winterseizoen is de ​kaart qua energieverdeling erg 'koud' en mist warmte​, het element vuur.

Door het 'vurig' rode schilderij te verplaatsen naar de andere wand heeft hijzelf uitzicht op de symboliek van het yang vuur (​het rood) in het schilderij.

In eerste instantie keek hij naar de hangbrug met mist (mist is yin water)​, wederom het element water wat hij, gezien zijn geboortekaart, niet echt nodig heeft.

​Veel water in je geboortekaart betekent veel in je hoofd zitten, veel denken ​maar ook ​ intelligentie en wijsheid. ​

​​Vijf elementen in het interieur

​Het vele water in zijn geboortekaart vraagt symbolisch om de warmte van vuur (passie) en het element hout (planten, bloemen) om het vele water op te kunnen nemen. Hij heeft zeker passie voor zijn werk als coach maar het vele water in zijn kaart ​kan het uiten van die passie lastiger maken. ​

Het element hout ​(symbool voor groei en ontwikkeling) helpt het vele water op te nemen. ​​Coachen en lesgeven zijn daar ​in de praktijk de vertaling van. In het interieur kan het toevoegen van levende planten en bloemen ​dit element vertegenwoordigen.

De plant die er stond ​plaatsen we bij de ingang, dichter bij zijn bespreektafel. Op die plek stond eerder een hoge vakkenkast​. Nu ziet een binnenkomende cliënt als eerste de plant, een heel verschil met het rode schilderij.

​De hoge vakkenkast ​kantelen we naar liggend zodat er symmetrie ontstaat tussen het 'bespreekdeel' ​met ​de andere liggende vakkenkast en de open ruimte (voor massagetafel)​.

​Het eindresultaat... een 'lichter' gevoel in energie

Na nog wat kleine opruimacties 'voelen' we even na met een kop thee​ in zijn 'nieuwe' praktijkruimte.

"Het voelt lichter in energie ​en ruimtelijker"​ zegt mijn cliënt

​​Voor mij lijkt het alsof de praktijkruimte 'een zucht van verlichting slaakt'. Er is een groot verschil in beleving en gevoel ontstaan. Een uitnodigende sfeer voor cliënten en een sfeer waarin het plezierig en geconcentreerd werken is. ​

​​Mooi hier is dat ​er niets nieuws aangeschaft is. Soms zijn nieuwe aankopen onvermijdelijk maar het is altijd fijn als dat niet nodig is omdat alles al aanwezig is en de sfeer en het gevoel verbeterd kunnen worden met een andere indeling en styling​.

Dat is de kracht van ​een Feng Shui Interieuradvies, het lichter maken van de energie waardoor jij je prettiger voelt en je leven meer flow krijgt.

​Ook interesse in een Feng Shui Interieuradvies​ voor je praktijk of werkruimte?

​Bel gerust voor een gratis telefonische intake naar Nicky Beentjes, 06 - 5320 5588 of gebruik het contactformulier.

Feng Shui opruimen om je doelen te bereiken

opruimen

​Opruimen om je doel te bereiken doe jij dat? ​Eerst opruimen en dan afvallen bijvoorbeeld, of ander werk krijgen, een partner vinden... Het klinkt je misschien vreemd in de oren maar toch is dat hoe het vaak werkt.

Je maakt letterlijk 'ruimte' om iets nieuws in je leven uit te nodigen. Feng Shui geeft dat opruimen nog een extra dimensie want je gaat niet alleen opruimen en schoonmaken maar jezelf ook omringen met dat wat je het liefste wilt. ​Je maakt letterlijk een 3D moodboard in de ruimte zelf.

​Ken je die van die loodgieter en de lekkende kraan?

​​Datzelfde overkwam mij als Feng Shui Vormgever. Voor anderen zie en voel ik direct de stagnatie en wat er anders en mooier kan. Voor mezelf natuurlijk ook maar toch had ik iets gemist 😉

Als je weleens bij mij een workshop hebt gevolgd of een Bars Sessie hebt ontvangen dan weet je dat het woongedeelte prima op orde is. Netjes en opgeruimd. Dit is in de rest van ons huis ook alleen besefte ik me naar aanleiding van een ​beginnerstraining Feng Shui ​die ik volg ineens wat er niet klopte in mijn eigen werkruimte.

​Het grappige is dat ik door die beginnerstraining weer met andere ogen naar mijn eigen interieur ben gaan kijken. Nog bewuster, nog kritischer. En dat ik tot verrassende ontdekkingen kwam waardoor ik ​maar eens flink ben gaan opruimen. Maar dan ook heel serieus. Mijn kantoor staat al 3 dagen op zijn kop en dat met die bloedhitte.

Want wat bleek... een kantoor vol spullen maar eigenlijk niet met de spullen die met mijn doel te maken hebben. Items die te maken hebben met ‘mooie dingen maken’, schrijven en jou helpen jouw doelen te bereiken met Feng Shui.

 Hoe erg kan het zijn als Feng Shui Consultant?
Het is als de loodgieter met de lekkende kraan. Prima vakman voor anderen maar thuis...

Nou ja, zo erg was het niet maar de bewuste Feng Shui blik naar mijn eigen kantoor was wel even nodig.

Ontdekken dat ik in de loop der jaren steeds meer omringd ben door stapels papier​ en dat de focus​ op ​Zen, schoonheid en Feng Shui langzaam naar de achtergrond zijn verdwenen. Tijd om ​mijn doel weer op de voorgrond te zetten en aan te pakken​, opruimen vanuit Feng Shui.

Het betekent al 3 dagen lang eindeloze ordners doorspitten, oude papieren weggooien, trainingen rubriceren, ‘kunst’ vervangen of nieuwe kunst ophangen, kasten herindelen en schoonmaken.

En ik kan je een ding zeggen... dat voelt toch al zo anders! Mijn huis en vooral mijn kantoor slaakt een zucht van verlichting, de ruimte kan weer ademen en ik ook. Er is weer ruimte voor nieuw, anders​ en het sneller bereiken van mijn doelen.

Wat wil jij graag anders in je leven?

​​​Wist je dat de belangrijkste vraag die ik van mijn cliënten krijg altijd is:

'Ik wil dolgraag mijn huis Feng Shui inrichen, hoe doe ik dat?'

Maar dat ik weet dat de onderliggende vraag eigenlijk is... ik wil iets anders in mijn leven​ en misschien dat Feng Shui, een Feng Shui inrichting me daarbij kan helpen. Meer rust, meer overvloed, meer balans, meer liefde, werk, geld... alle goede dingen die we eigenlijk allemaal in ons leven willen​.

Feng Shui kan je daar prima in ondersteunen en hoe makkelijk is dat om dat via je interieur te doen. Tegelijkertijd is het belangrijk om te beseffen dat alleen een mooi voorwerp neerzetten jouw leven niet zal veranderen.
Het vraagt eerst heel goed onderzoeken wat je dan ​precies wilt en dan de connectie leggen met hoe je inrichting er nu uitziet.

Stel je wilt een nieuwe liefde. Je mist een arm om je heen, iemand die er altijd voor je is. Waar je gek op bent en die gek op jou is. Is jouw huis dan geschikt voor iemand erbij?

Welke spullen heb je staan die je nog herinneren aan een vorige liefde die over is? Hoeveel ruimte heb je in je kledingkast bij wijze van spreken? Hoe 'welkom' heb je je huis en interieur gemaakt voor liefde, werk, de rust die je zoekt of het ontvangen van geld?

Als ik voor jou met Feng Shui aan de slag ga bespreken we dus ook wat je eigenlijk wilt. Tuurlijk een mooi en gezellig interieur, een fijne sfeer maar wat wil je echt?

Wat staat er bijvoorbeeld in jouw astrologie (Bazi) wat het lastig maakt om dat te bereiken​. ​Wat kun je aan eigen persoonlijke ontwikkeling doen om je doel te bereiken? Vragen die heel belangrijk zijn om jouw interieur 'Feng Shui' te maken.

​Daarom zijn de Clearings en Bars sessies zo'n mooie aanvulling om je doelen helderder te krijgen en beperkende overtuigingen over jezelf los te laten.

Mijn eigen inzicht

​In 5 elementen astrologie (Bazi) heb ik veel hout en water, elementen die vrij groeien en stromen, die gehecht zijn aan vrijheid, wijsheid, groei en ontwikkeling. Dat doe ik dus genoeg. Ik ​houd van de vrijheid om alle keuzes te maken die ik wil en ben gek op studeren en mezelf verder ontwikkelen.

​Wat ik mis zijn het element metaal (structuur) en aarde (stevigheid). Die twee elementen steeds meer integreren in mezelf daar gaat het in mijn leven om. ​Mezelf ​hier aan herinneren ​kan misschien door het plaatsen van een metalen beeldje of een aardewerken schaal in mijn kantoor. Maar dat is niet genoeg.

Ik moet zorgen voor meer structuur en stevigheid in mezelf. En dat doe ​ik door:

- Mijn dag en werk beter in te delen (element metaal)
- Mijn omgeving opgeruimd te houden, alles een vaste plek te geven (metaal)
- Heldere keuzes te maken in wat ik echt belangrijk vind en wil (metaal)
- Mezelf te gronden en voeding te eten die de energie uit mijn hoofd haalt en naar beneden leidt ​(element aarde)

Deze week stond dus voor mij in het teken van mijn kantoor opruimen om zo mijn doel sneller en meer gefocused te kunnen bereiken

​Neem het besluit

​De eerste stap daarvoor is het besluit nemen dat je ​ook echt gaat voor je doel. ​Dat je kiest voor het leven dat je eigenlijk wilt en Feng Shui en je interieur gaat gebruiken om dat doel ook te bereiken.

Jij bent niet de enige die daar moeite mee heeft dat zie je maar weer. Zelfs als je met Feng Shui bezig bent. Ik ben alleen net een stap verder en heb me de tools eigen gemaakt die me sneller door dit groeiproces heen loodsen​ en zo sneller bij mijn doel brengen.

​Vliegende start maken?

​Wil jij een vliegende start maken met het ​sneller bereiken van jouw ​doelen en 'droomleven'?

Kies dan voor:

- Een kickstart om ​vanuit focus, blijheid en energie te ​beginnen met bewust op te ruimen​. Vul mijn vragenlijst in voor ​een Gratis Clearing.

- Of neem contact op voor een ​Feng Shui Afspraak bij je thuis. Om jouw interieur te 'toetsen' op ​wat jij het liefste wilt in je leven​ en je natuurlijk de tips en tricks te geven om dit te ​bereiken ​(vanaf 197 euro). Bel me daarvoor op 06 - 5320 5588

De 6 redenen voor onbalans in je interieur

​Op zich is je ​interieur prima​, ben je ook redelijk tevreden met je meubels. En toch... wringt er iets. Klopt er voor je gevoel iets niet en kom je er zelf maar niet uit wat je ​kunt doen om weer rust en balans te krijgen. ​Wat kan er aan de hand zijn?

 1. ​​Halve inboedel
  Omdat je gescheiden bent en de helft van je meubels weg is. Het voelt ongezellig en kaal in je huis.
 2. Een nieuw meubelstuk gekocht
  ​Je bent heel blij met je nieuwe bank. ​Vreemde is alleen dat nu de eerdere balans en harmonie weg is. Moet nu alles nieuw of kun je toch je andere spullen nog mooi combineren?
 3. Spullen van je ouders in ​huis
  Het huis van je vader of moeder moe​t leeg wegens een verhuizing of overlijden. De spullen die er staan kunnen niet direct weg maar sla je in jouw huis op. Gevolg... je huis staat ​ineens vol met emoties en herinneringen​. ​Tegelijkertijd voelt het alsof je zelf geen 'lucht' meer krijgt. Weggooien wil je niet en houden kan ​eigenlijk niet.
 4. Slecht slapen, onrustig gevoel in je huis
  Het is al lange tijd zo of pas sinds je in je nieuwe huis woont.
  ​Ligt het aan jou? Je huis? De inrichting?
 5. ​Gevoel van stagnatie
  Je hoofd zit vol plannen en ideeën en toch kom je er maar niet toe ze uit te voeren. Het voelt alsof je huis letterlijk in de weg zit. ​Het is te rommelig, te vol of juist te leeg en je mist een eigen plek.
 6. Verbouwingsplannen
  Eindelijk een uitbouw, nieuwe keuken of badkamer. Keuzes maken die jij en je partner ​allebei mooi vinden. Hoe zit het met de Feng Shui? Je blijft maar twijfelen, passen en meten.​

​Feng Shui Interieuradvies on-the-Spot

​Herken jij een van deze punten, dan ​​kan ik je helpen. Ik kom bij je langs. We lopen je huis rond en ​​ik geef direct suggesties voor verbetering.
Resultaat is dat je precies weet wat er aan de hand is én hoe je het oplost. Soms zelfs zonder ook maar 1 nieuw meubel aan te schaffen.

Waar voel jij je echt thuis?

thuisgevoel46058242_s

Is dat in je huis, de plek waar je woont of juist heel ergens anders? In een ander land bijvoorbeeld of wel in hetzelfde land als je geboren bent maar op een heel andere plek dan je nu woont.

Hoewel je het misschien niet zo bewust bent heeft elke plek zijn eigen energie en trekt elke plek ook een bepaald type mensen aan waar je je wel of niet bij thuisvoelt zelfs als je je ze alleen maar ziet en niet kent. En dat merkte ik natuurlijk in Warschau (fijne plek maar toch anders als je dit alleen ervaart in plaats van met je lief) en dit weekend bij het boodschappen doen in het dorp waar mijn moeder woont.

Zoals jullie misschien wel weten woon ik al jaren in Haarlem. Ben er niet geboren maar allebei mijn ouders wel en zodoende gingen we toen ik klein was bijna elke zaterdag naar Haarlem naar mijn oma of tante. Eerst zodat mijn vader en moeder eens een dagje de stad in konden zonder de kinderen, later als puber gingen wij ook uitgebreid de stad in met ons zakgeld 😉

Ik ben geboren in Mijdrecht en zat daar ook op de lagere school. Tijdens mijn middelbare schooltijd (ik zat in Uithoorn op school) zijn we verhuisd naar Vinkeveen (plaats tussen Utrecht en Amsterdam) waar mijn moeder nog steeds woont.

Terug in het dorp van mijn jeugd

Afgelopen weekend waren we bij mijn moeder op bezoek en ging ik in winkelcentrum Vinkeveen nog even wat boodschappen doen. Niks bijzonders denk je dan, een supermarkt en wijnzaak zijn toch overal hetzelfde, en toch voelde het ongemakkelijk. Ik voelde me letterlijk ‘een vreemde eend in de bijt’. De mensen die me hielpen waren niet onaardig maar er was gewoon geen ‘energetische’ match. Het was een raar gevoel alsof ik inbreuk maakte ergens op. Slaat misschien nergens op maar zo voelde het wel. Misschien omdat ik hier niet op school gezeten heb…

Zie ik er anders (stads?) uit, doe ik vreemd, reageer ik fout, stel ik een rare vraag, wat is het??? Ik weet het niet maar het maakte wel dat ik besefte dat je ergens thuis voelen niet alleen afhankelijk is van hoe je huis eruit ziet maar ook hoe de omgeving en de mensen om je heen zijn.

Thuisvoelen in je huis én op de plek waar het staat

De winkels waar je je boodschappen doet, de mensen die je helpen dragen voor een groot deel bij aan dat al dan niet thuisvoelen in een andere stad of dorp.

Iets om rekening mee te houden als je wilt verhuizen naar een buitenland of zelfs naar een ander deel van het land. Mijn advies zou dan ook zijn voordat je die stap neemt… haal eens een broodje bij de bakker, ga de supermarkt in en kijk ook hoe de mensen om je heen eruit zien. Het heeft niets te maken met een ‘oordeel’ hebben over iets of iemand die anders is dan jij maar wel met het gevoel dat je ‘past’, dat je ‘erbij kan of mag gaan horen op die plek.

Natuurlijk groeit dat ‘erbij horen’ ook als je ergens langere tijd woont. Als mensen je gezicht herkennen, als je vaker een praatje maakt, als je er werkt, een opleiding doet of cursussen of workshops volgt. Het helpt allemaal mee aan het gevoel van ‘belonging’ oftewel thuisvoelen.

Maar soms kan het ook zijn dat hoe lang je ook ergens woont je nog steeds dat gevoel van ‘er niet bij horen’ hebt. En dan is het tijd om iets te veranderen.

Nog geen thuisgevoel in je huis?

Als de plek waar je woont nou helemaal goed is maar je huis heeft nog niet dat echte ‘thuisgevoel’ kijk dan eens naar mijn Feng Shui your Home aanbod waarin we samen van jouw huis praktisch én energetisch weer een thuis maken.

Interieur – 10 tips voor meer sfeer en warmte in je interieur

Sfeer en warmte in je woonkamer of inrichting brengen, hoe doe je dat nou?

Dat is een kwestie van goed combineren. Maar daarvoor is het handig om eerst te bepalen wat je nu hebt staan, niet de hoeveelheid stoelen, kasten en tafels maar in materiaal.
Bijvoorbeeld hard en zacht, glad en ruw, rustig en druk, kleurrijk en 1 kleur, veel en weinig, hoog en laag, rond en recht… Dat geeft je een goed overzicht wat je zou kunnen veranderen voor meer balans en warmte.

10  oplossingen voor meer warmte

 1. Zorg voor meer verschillende vormen, oppervlakten en structuren in je interieur.
 2. Heb je veel leer (= glad) combineer het dan met stof (= ruw).
 3. Strakke en rechte vormen van kasten en tafels combineer je met organisch, ronde of ovalen vormen voor bijvoorbeeld de salon- en eettafel.
 4. Glad gestucte wanden onderbreek je met een wand in behang met patroon of met een structuur.
 5. Grote kleurvlakken in zwart, grijs, wit of andere kleur wissel je af met multi gekleurde vlakken zoals een kleurig patroon in een kussen, gordijn, plaid of kleed. Ook een gemêleerde stof met meerdere tinten doorbreekt de effen vlakken.
 6. Weinig accessoires is saai, veel accessoires maakt soms te rommelig. Probeer accessoires in een groepje bij elkaar te zetten zo blijft het rustig en geeft het toch sfeer.
 7. Lege wanden zijn rustgevend maar met mooie kunst maak je het gezelliger. Kies kunst die je aanspreekt en laat sommige kleuren terugkomen in je inrichting.
 8. Een strak gelegde houten vloer, gietvloer of tegelvloer is praktisch maar kan ook te koel overkomen.
  Met een kleed word je woonkamer net wat gezelliger.
 9. Raambekleding filtert het binnenkomende licht waardoor je inrichting steeds een ander gevoel oproept. Kies in-between gordijnen, overgordijnen, shutters of een combi van luxaflex en gordijnen.
 10. Verticale lamellen geven snel een zakelijke uitstraling, helemaal in combinatie met een tegelvloer. Kies liever voor smalle horizontale lamellen, lamellen van stof of vouwgordijnen voor die warme uitstraling.

De belangrijkste sfeermaker

Dat ben jij! Voeg jouw persoonlijkheid, smaak en voorkeuren toe aan je inrichting. Maak zichtbaar waar je van houdt of dat nu veel boeken, dingen uit de natuur (takken, bloemen, schelpen), herinneringen aan je favoriete vakantieland, je verzameling groen glaswerk of oude zwart-wit foto’s zijn.

Je inrichting is geen showroom maar laat het verhaal van jouw leven zien. En daarmee wordt het een plek waar jij je op je gemak voelt met alle dingen waar je van houdt om je heen.

Succes!

 

Interieur – 10 oorzaken waarom je woonkamer ‘warmte’ mist

​Je huis gezellig inrichten... het lijkt altijd zo gemakkelijk als je het bij een ander of op televisie ziet. Alleen is zelf doen vaak een stuk lastiger. Wat zijn nou de grootste oorzaken dat jouw interieur er niet net zo gezellig en warm uitziet?

​De 10 grootste oorzaken voor ongezelligheid

 1. ​Je hebt teveel 'harde' of gladde materialen in je woonkamer
 2. Je meubilair is van leer. Is prachtig maar kan soms wat te koel overkomen
 3. De meubels en kasten zijn recht en strak van vorm met scherpe hoeken
 4. De wanden zijn glad gestuct
 5. Je hebt veel zwart, wit en grijs in je inrichting
 6. Je hebt weinig tot geen accessoires
 7. Er hangt niets aan de wand
 8. ​De vloer is tegels, glad zeil, betonlook of een gietvloer
 9. Je hebt niets voor de ramen hangen (geen gordijnen, luxaflex e.d.)
 10. Je raambekleding is strak zoals luxaflex, verticale lamellen, rolgordijnen

Niks is goed of fout

​Het kan allemaal. Maar... mis je gezelligheid en warmte kijk dan eens hoeveel van de 10 punten jij in je inrichting terug vindt. De kunst is om hard, glad, recht en hoekig voldoende af te wisselen met zacht en rond en zo de balans terug te brengen voor een sfeer die rust, eenheid, warmte en gezelligheid uitstraalt.

​​Je houdt van strak design maar wilt het toch wat gezelliger

​Natuurlijk kan dat ook het geval zijn. In dat geval kom ik graag eens bij je langs om te zien wat we er​ samen aan kunnen doen. Zodat het wel strak en stijlvol blijft maar net iets meer warmte en gezelligheid uitstraalt.

Stel je vraag via het formulier of bel me op 06 - 5320 5588

Contactformulier

Interieur – 7 reminders voor het vinden van een nieuwe bank

Je wilt alleen maar een nieuwe bank kopen.

Klinkt simpel toch? Maar dan beginnen de twijfels… want welke kleur moet die bank zijn? In stof of in leer? Wil je hem groter of juist kleiner, een hoekbank of een bank met een loungegedeelte? En past het kleed er dan nog wel bij? En de fauteuils, de kleur van de wand? Je salontafel?

Kortom wat een eenvoudige vraag leek blijkt ineens een zee van keuzes op te leveren en wat doe je dan?

Denk voor je gaat winkelen dan na over de volgende 7 vragen.

 1. Krijg overzicht. Hoe vind je je inrichting nu? Past het allemaal mooi bij elkaar of erger je je eigenlijk aan die
  onhandige salontafel en de kleur van het kleed?
 2. Hoe is de maat van je bank nu? Zitten julie ruim of juist te dicht tegen elkaar? Hoe is het met visite erbij?
  Mis je extra zitplaatsen of mag het juist wat intiemer? En hoe is de maat in je kamer? Heb je nog ruimte over
  of is het juist heel krap?
 3. Hoe is de kleur van de bank? Past die kleur bij wat er nog meer in de kamer staat of wat het een snelle aankoop
  en dacht je altijd… ik ga de rest nog aanpassen?
 4. Wat vind je van de bekleding? Stof of het leer? Is het mooi en praktisch in gebruik? Of valt de kwaliteit je tegen na zoveel jaar?
 5. Hoe zit je eigenlijk? Ben jij klein en heb je tig kussens nodig om een beetje lekker te zitten. Of lig je graag op de bank
  en merk je dat de zijleuningen daar niet geschikt voor zijn?
 6. Passen de fauteuils in de zithoek qua stijl bij elkaar? Of als je er nu wat beter naar kijkt vind je toch dat de stijlen
  niet zo mooi bij elkaar staan?
 7. Is je zithoek wat te kaal en wil je een kleed, maar wat voor maat staat mooi? Of heb je een kleed en vind je het te klein
  of juist te groot?

Deze vragen helpen je de juiste keuze te maken voor een nieuwe bank. Niet te groot, niet te klein, passend bij wat je al hebt
qua kleur, formaat en stijl. Een bank waar je heerlijk in zit of ligt. De bank die alle ruimte bied aan jou, je gezin, vrienden en
familie. De ideale, prachtige en perfecte bank voor jou en je interieur.

Denk je nou… pfff ik weet het even niet. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik wil en waar ik die bank vinden kan?
Ik kom graag bij je langs om je te adviseren in het kiezen van de juiste bank die past bij wat je al hebt. Want heel vaak is je interieur
na wat kleine ingrepen (en die nieuwe bank) helemaal perfect.

Ik help je graag als je
– geen tijd of zin hebt om op zoek te gaan
– niet precies weet welke bank past bij wat je al hebt
– geen idee hebt waar je die bank kunt vinden
– een overzicht wilt hebben van de stijlen bank die bij jullie inrichting passen
– eigenlijk beseft dat er wel wat meer mag veranderen in je woonkamer

Ofwel… met zo min mogelijk moeite de mooiste bank wilt hebben.

Wil jij hulp bij het vinden van je nieuwe bank?

Contactformulier

Interieur – Restyling bedrijfskantine

kantine_3567

In samenwerking met Ludo Gommans van Lugom Office Solutions heb ik gewerkt aan de restyling van deze bedrijfskantine. Een van de vragen van de opdrachtgever was om een ontwerp te maken dat het teamgevoel bevordert. Ingrediënten daarvoor zijn totale sfeer, kleurgebruik, indeling en keuze van materialen en vormen. Basis van het ontwerp is het gebruik van grote ronde tafels in plaats van de eerder gebruikte rechthoekige tafels. Ronde tafels in plaats van de rechthoekige zorgen voor een meer open sfeer waarin je makkelijker contact maakt met anderen.

kantine_3570De 3 foto’s van de fotowand zijn gekozen op de bedrijfsuitjes die dit bedrijf georganiseerd heeft. Ze geven de ruimte sfeer én bevatten een gezamenlijke herinnering waardoor ook het teamgevoel versterkt wordt. Het Kleurpalet bevat donkerblauw, helderblauw, wit en oranje. Om de televisie minder op te laten vallen als hij uitstaat is de achterwand donkerblauw gemaakt. Als hij aanstaat is de focus gericht op het scherm en is het donkerblauw rustig aan je ogen. De contrastkleur oranje is complementair aan het donkerblauw waardoor de ruimte qua kleur in balans is.

oude situatie in de bedrijfskantine

De oude kantine had een warme kleur glanzende vloer en crèmetinten. Door te kiezen voor meer uitgesproken kleuren en deze gedoseerd toe te passen krijgt de ruimte meer diepte en een vrolijker sfeer.

 

Kan jullie bedrijfskantine of andere kantoorruimte wel een restyling gebruiken?

kantine_3574We komen graag langs om te inventariseren wat er veranderd kan worden!
Stuur een e-mail naar nicky@vital-living.nl of bel naar 023 – 5320762 of 06 – 5320 5588

Interieur – Welk interieurtype ben jij?

rood fifties behang

1. De creatief
Ziet overal kansen en mogelijkheden. Dat rare stoeltje bij de kringloopwinkel gecombineerd met een oud gordijn van oma en een blik verf dat nog over was. En voilà een hippe stoel is geboren. Dit interieur is verrassend en elke maand anders.

2. De designer
Gaat voor weinig maar goed. Op de hoogte van de nieuwste trends, heeft een minimalistisch interieur waar enkele top designstukken in staan. Spaart eerst en schaft dan pas aan. Is happy met z’n spullen maar mist soms wat intimiteit en gezelligheid in z’n interieur.

3. De waaier. Dit interieur is er een van laat maar waaien. Het zit, ligt en werkt prima. Alles met alles gecombineerd, van vroeger en van nu. Af en toe een vlaag van vernieuwing maar meestal blijft alles bij het oude. Allerlei kleuren, materialen en stijlen zijn met elkaar gecombineerd. Het resultaat is rommelig en toch gezellig. Hier hoef je niet bang te zijn om iets kapot te maken.

4. De twijfelaar. Houdt van mooi en eigentijds maar ook van klassiek, fifties of art deco. Kijkt eindeloos woonbladen en wil vorige week brocante en de week erop hip design. Felle kleuren of juist zachte vergrijsde tinten. Een loungebank en verder niks of juist een gezellige bank met 2 losse fauteuils. Zoveel keuzes dat beslissingen wat en hoe continu uitgesteld worden.

5. De compromis sluiter. Ik heb wel een eigen stijl maar mijn man, vrouw, vriend, vriendin houdt van klassiek en donkere kleuren (ik van zweedse stijl in lichte pastels). Hij houdt van opgeruimd en ik vind wat accessoires ezelliger. Zij is gek op die oude kast uit de familie, hij kiest liever een strak dressoir. Om gedoe te vermijden laten ze het zoals het is.

schets_0137Elk interieurtype woont, dat is zeker. Maar… niet elk type is tevreden met zijn of haar interieur. En dan is wonen niet meer zo plezierig omdat je je ergert en er wat aan zou willen veranderen. En dan is de vraag hoe je het liefst geholpen zou willen worden, welk advies helpt jou het meeste om van je huis een echt thuis te maken waar jij en je gezin gelukkig zijn?

> Bekijk eerder uitgevoerde projecten