Category Archives for Astrologie

Reis langs de 5 elementen, leef je ‘Waarom’

Vijf Elementen... als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat je kunt koken met de 5 elementen maar weet je misschien ook dat die 5 elementen uit de Oosterse Geneeskunde komen én een van de belangrijkste uitgangspunten van Feng Shui zijn.
In dit blog vertel ik je wat meer over de betekenis van de 5 elementen vanuit een Coachings perspectief.

Wat zijn de 5 elementen?

De 5 elementen, beter gezegd transformaties van yin en yang, van energie, beschrijven alles in onze wereld. Organen, emoties, kleuren, vormen, materialen, smaak, karaktertrekken, seizoenen, tijdstip van de dag... alles wat je om je heen ziet is te classificeren onder een of meerdere combinaties van elementen.
De elementen waar we het over hebben zijn: Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Vertaald naar seizoenen kom je op Vuur voor de zomer, Metaal voor de herfst, Water voor de winter en Hout voor de lente. Het element Aarde staat voor de overgang van het ene seizoen naar het andere.

Je leven als 5 elementen cyclus

Met al die betekenissen die je aan een element kunt hangen, kun je ook jouw levensweg, jouw reis in dit leven beschrijven. Van je lichaam (aarde), via je spirit (metaal), je gedachten (water) en je omgeving (hout) naar het Licht (vuur) dat iedereen uiteindelijk is.

Het element Aarde

element AardeHet element Aarde symboliseert de vaste vorm, je lichaam dat alleen bestaat als je jezelf blijft voeden. En dan wel met datgene dat echt goed voor je is. Piekeren en bezorgdheid zijn emoties die bij het element Aarde horen. Wat geeft jou onrust in jezelf?

Het element Metaal

element metaal

Het element Metaal is je Spirit. Jouw ‘wezen’ dat voor jezelf of de buitenwereld soms nog verborgen is maar er heel graag uit wil om voluit te leven. Dit element gaat over jouw bestemming vinden. Metalen zitten diep verborgen in de aarde en het kost tijd en kracht om ze ‘vrij’ te maken. De emotie die bij het element Metaal hoort is afscheid nemen. Wat wil jij diep van binnen echt?

Het element Water

element Water
Het element Water is een stromende energie, te vergelijken met de eindeloze gedachtenstroom in jezelf.
Water is ook verbonden met de emotie angst. Angst om te kiezen voor wat je echt wilt. Onzekerheid overwinnen. Maar wat een ruimte geeft het als je helderheid hebt over het wat en hoe in je leven. Wat vertroebelt jouw denken?

 

Het element Hout

element Hout

Het element Hout laat je groeien. Groeien naar wie je werkelijk bent. Jouw passie mag zich laten zien, mag zich ontwikkelen. En daar is ondersteuning voor nodig. Van de mensen om je heen maar ook van de omgeving waarin je vaak bent. Je huis, je kantoor. Hoe beter de energie in die omgeving hoe meer jij kunt floreren. Wat heb jij nodig om te groeien?

 

Het element Vuur

element Vuur
En als laatste het element Vuur.
Jij als stralend middelpunt van jouw droomleven. Het licht dat je altijd al was en nu echt mag schijnen. Vuur met als symbolen de Zon die alles verlicht of de kaarsvlam die je de weg wijst. Wanneer ga jij stralen?

 

Save

Astrologie – Human Design

Is jouw leven een zoektocht? Met Human Design niet meer…

Is dat zo voor jou? Zoek je naar geluk, de liefde, voldoening in je werk en ben je net zoals ik nieuwsgierig naar hoe je zelf in elkaar zit?
Zo lang als ik me kan herinneren wil ik weten wie ik ben, waarom ik doe wat ik doe en hoe ik me verhoud naar andere mensen. Klikt het wel of niet en waarom dan wel of niet? Ik zoek dat voor mezelf uit en doe dat ook regelmatig voor anderen, vanuit Chinese Astrologie, Nine Star Ki of Numerologie. Sinds een week ben ik gegrepen door Human Design. Een systeem om jezelf beter te leren kennen en te weten welke strategie jij nu het beste kunt gebruiken om gelukkiger te zijn. Al je talenten te gebruiken.

Aan het eind van dit artikel vind je een link waar je je eigen chart kunt laten berekenen.
Of je een Manifestor, Generator, Projector of een Reflector bent en wat dat betekent.

Als ik advies geef voor je inrichting vraag ik ook altijd naar je geboortedatum. Waarom? Omdat de uitdagingen in je Chart ook vaak terug te zien zijn in de plattegrond van je huis. En dat gegeven maakt Feng Shui ook zo fascinerend. Hoe kun je je talenten zo goed mogelijk gebruiken en hoe kan je huis hier bij helpen. Maar nu over Human Design dus…

Human Design

Ik had er vaag weleens van gehoord maar me er nooit echt in verdiept tot van de week dus. En wat een eye opener! Het is een systeem dat kwantummechanica, biochemie, genetica, sterrenkunde, astrologie, I Tjing, kaballa en chakraleer combineert. Een kolfje naar mijn hand dus. Het geeft je een geboortekaart die je heel veel inzicht geeft in jezelf én direct een handleiding geeft om wat je aan kwaliteiten in je hebt veel beter te benutten.

Heb je wind mee of wind tegen?

Als jij het gevoel hebt dat je vaak tegen de bierkaai inzwemt, dat je zo je best doet maar het toch maar niet wil lukken dan zou je je kunnen verdiepen in Human Design (of Chinese Astrologie). Want we willen toch eigenlijk allemaal dat ons leven gewoon gemakkelijk gaat!

Voor mezelf ga ik in elk geval eens de aanbevolen Human Design strategie implementeren in mijn leven, kijken wat het me brengt!

De 4 strategieën voor de 4 typen mensen zijn:

  • Informeer je omgeving voordat je handelt (Manifestor, 8% van de mensen)
  • Wacht op je respons, luister naar je onderbuikstem (ja, nee, mwah) (Generator, 70% van de mensen)
  • Wacht op de uitnodiging (Projector, 21% van de mensen)
  • Wacht minimaal een maand om een beslissing te nemen (Reflector, 1% van de mensen)

Wil je er meer over weten google dan maar eens op Human Design, het enige wat je nodig hebt is je geboortedatum, geboorteplaats + tijdstip van geboorte.

http://jovianarchive.com/Get_Your_Chart

Chinese Astrologie als basis voor Feng Shui

feng shui astrologie

Als kind was ik al gek op astrologie en rekende ik van iedereen in mijn omgeving het sterrenbeeld uit. En dan maar kijken of het klopte met de persoon zelf. Een cursus Westerse Astrologie gaf wel inzicht maar maakte het direct een stuk ingewikkelder. Zonneteken, Ascendant, de verschillende huizen… je kon met goed fatsoen niet meer zeggen welk sterrenbeeld iemand was.

Jaren later toen ik me in Feng Shui ging verdiepen kwam het weer op mijn pad, maar nu vanuit de Oosterse filosofie. En dat klikte beter alhoewel dat vrijwel net zo of misschien nog wel complexer is. Chinese Astrologie, BaZi of Four Pillars of Destiny wordt het genoemd en het werkt met de vertaling van je geboortedatum naar de 5 elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Dezelfde elementen die ook een van de basisprincipes uit de Feng Shui zijn.

Lees verder

Numerologie. De betekenis van getallen.

Numerologie… om het eens even over iets heel anders te hebben. Voor mij niet vreemd want numerologie fascineert me al sinds mijn kindertijd. Ik weet niet hoe het met jullie is maar soms kijk je hoe laat het is dat je beseft dat je de vorige dag op precies datzelfde tijdstip keek. Voor mij is dat de laatste weken de combinatie 11.11 En dan denk ik vervolgens, goh wat grappig al die “enen”.
Het kan natuurlijk ook zijn dat nummerborden je opvallen of een telefoonnummer… waar je ook maar cijfers voorbij ziet komen.

Hoe toevallig dat ik iets lees over numerologie en de betekenis van getallen. Dus hier komt ie, misschien geeft het jou ook inzichten!

111, 1111
Je gedachten horen bij de start van een nieuwe cyclus in je leven. Wat je bedenkt om te veranderen is juist voor deze nieuwe fase in je leven.
En wat ga ik veranderen?? Een naamswijziging van mijn bedrijf naar “Nieuwe Indruk” in plaats van Vital Living. Een uitbreiding van doelgroep namelijk naar bedrijven én een uitbreiding van dienstverlening: zowel Feng Shui als Interieurontwerp én mijn oude liefde Grafisch Ontwerp. Bovendien werk ik sinds kort samen met een enthousiaste kantoorinrichter om voor bedrijven een mooie en “energiegevende” inrichting te ontwerpen én uit te voeren. Leuk om via getallen te ontdekken dat ik op de goede weg ben.

222, 2222
Dit is een bevestiging dat je op het juiste pad bent, je doet het juiste en gaat in de juiste richting. Ga zo voort.

333, 3333
Dit betekent dat je Spirituele Gids is het eens met je gedachten en gevoelens. Je zou het kunnen zien als een Kosmisch JA op vragen en ideeën die je hebt.

444, 4444
Dit geeft aan dat je Spirituele Gids het niet eens met je gedachten en je gevoelens. Het staat voor een Kosmisch NEE.

555, 5555
Zie je dit of valt deze combinatie van cijfers je op dan is dat een teken van een levensveranderende gedachte of gebeurtenis die net gebeurd is. Het kan zijn dat je het niet leuk vind of juist wel. Je Spirituele Gidsen vertellen je dat er een verandering in je levenspad is gebeurd en dat het tijd is om mee te veranderen. Ga mee met deze flow en gedachtenstroom.

666, 6666
Je gedachten zijn uit balans., je focused teveel op de materiële wereld omdat je mentaal of emotioneel uit balans bent. Je gedachten zijn niet helder, laat het voorbijgaan.

777, 7777
Tijd om een les te leren. Je hebt een les geleerd die je Spirituele Gidsen vonden dat je moest leren.

888, 8888
Een fase in je leven is op zijn einde en deze cijfers geven je hiervoor een waarschuwing om je hier op voor te bereiden. Het kan betrekking hebben op een emotionele, carrière of relatiefase.

999, 9999
Compleetheid. Dit geeft het einde aan van een grote fase in je persoonlijke of algemene leven. Je gedachten op het moment dat je deze combinatie ziet zal het einde of de compleetheid van die fase in je leven aangeven.

000, 0000
Je gedachten zijn een met het universum en kloppen met je huidige astrologische invloed.

Nou… een hele waslijst! Je gaat wel anders naar nummers om je heen kijken. Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen! Vind je het kloppen, heb je zelf een ervaring met numerologie? Als je het leuk vind deel dan je ervaring hieronder.

Astrologie – Feng Shui Astrologie

Feng Shui Astrologie is een systeem gebaseerd op de vertaling van je geboortejaar, maand, dag en uur naar 5 elementen in een yin of yang versie (vuur, aarde, metaal, water en hout).

De vertaling geeft 4 pilaren (jaar, maand, dag, uur) met elk 2 elementen boven elkaar. Het bovenste element wordt een Heavenly Stem genoemd en is hoe je door anderen gezien wordt qua karakter, persoonlijkheid en visie. Het onderste element heet een Earthly Branch, dit zijn letterlijk de wortels die sterkte geven aan de bovenste elementen.

Een goede BaZi chart heeft harmonie en flow tussen alle elementen. Je hebt dan de meeste kans op geluk in je leven en de ups en downs zullen meevallen.

Wat ontdek je aan de hand van je Chart?

– je karakter, persoonlijkheid en talenten
– familierelaties met ouders en kinderen
– relatie en leven met je partner
– gezondheid van je kinderen
– omgang met geld en welvaart creëren
– resultaat van akties en beslissingen in je leven
– fysieke conditie en ziekten
– je eigen issues
– relaties met vrienden en bekenden
– relaties met werkgevers en collega’s
– carrièrevooruitzichten
– kansen en mogelijkheden in je leven

Astrologie – Ben jij ijdel?

[slideshow]

Dan behoor je volgens de Chinese Astrologie hoogstwaarschijnlijk tot een Yin Metaal.
Een Yin Metaal staat voor juwelen en sieraden, diamanten, kleine messen en glitter en glans. Als je gedachten naar Cartier, Bulgari en Swiss Army knife gaan dan denk je in de goede richting!

Yin Metaal mensen houden van praten en zoeken attentie, het tegenovergestelde van een muurbloempje.
Alle Yin Metaal mensen hebben een bepaalde vorm van ijdelheid, fysiek of intellectueel.
Het zijn denkers en hun geest heeft een continue stimulatie nodig. Van nature voelen ze zich superieur en ze houden van de mooie dingen in het leven.

Bekende Yin Metaal mensen zijn:
Lady Gaga
Willem Alexander
Herman den Blijker

[contact-form] [contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /] [contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /] [contact-field label=”Ja, ik wil graag weten wat mijn Feng Shui Element is.” type=”checkbox” /] [contact-field label=”Vul je geboortegegevens in en je ontvangt gratis je Feng Shui Element + korte beschrijving.” type=”textarea” required=”true” /] [/contact-form]