Feng Shui wonen

​​​​​Kleur- en indelings​​keuzes maken met ​de 'Feng Shui ​Style Guide'

restyling bestaand meubilair
kleuradvies slaapkamer
 • Je wilt het allemaal anders in je interieur. De stijl, de kleuren, ​met minder spullen of juist minder kaal​ en ongezellig.
 • ​Jullie hebben een ​huis in aanbouw gekocht en ​alles staat ter discussie... ​waar komen lichtpunten​, ​welke vloer, hoe deel je de woonkamer in, welke kleuren kies je
 • Jij houdt van landelijk, je partner van industrieel. Hoe vind je de balans zodat jullie allebei blij zijn met de sfeer in huis
 • ​Net weer alleen maar je huis voelt nog niet als thuis
 • Je gaat verbouwen​; de keuken, ​badkamer of een aanbouw. Wat is belangrijk, waar moet je op letten. Welke keuzes zijn beter, slimmer of mooier

Samen pakken we je interieur aan en ​voel je weer ​fijn en welkom in je eigen huis!

Of je nu een compleet interieurplan wilt met de Feng Shui Style Guide of alleen
een paar uur brainstormen over je interieur. Bel gerust wat voor jullie de beste optie is.

Je ​wilt het ​anders​... mooier​ en gezelliger in huis

​Maar het komt er gewoon niet van. Je hebt geen tijd ​om uitgebreid ​nieuwe banken te bekijken. Een andere kleur op de muur uit te zoeken ​​om je interieur meer eigenheid te geven of ​van ​een slaapkamer een mooie werkkamer te maken.

Er zijn tijden dat het je allemaal niet zo kan schelen. Tot je een etentje geeft voor vrienden​ of een bezoek brengt aan vrienden die net verhuisd zijn.

Dan zie je j​ouw inrichting ineens weer met andere ogen. Vind je jouw huis te steriel, te wit of te saai. Schaam je je soms voor de rommeligheid en de spullen die je echt moet gaan vervangen.

Je huis is op zich prima, je woont er best fijn maar je interieur mag echt een update krijgen​ en meer jou uitstralen.

​​Welke keuze is de beste?

Wat een keuzes! Het duizelt je gewoon van de mogelijkheden. Tig woonstijlen van klassiek tot design. Landelijk met natuurtinten of juist felle kleuren. Wel of geen behang. Banken in alle vormen en maten.  

Of zou de indeling misschien anders moeten, is dat het?

Gefrustreerd kom je thuis. Geen idee waar je moet beginnen. Ga je alles vervangen of maar een deel? Je slaakt nog eens een wanhopige zucht om vervolgens maar iets anders te gaan doen. Morgen ​maar weer nadenken over hoe je je ​woonkamer gezelliger kunt maken.

Voorbeelden van eerder uitgevoerde interieurprojecten. Design, eigentijds of nieuw klassiek...

​Hoe ​kies je wat het beste bij jou en je huis past?

Waarschijnlijk heb je al eindeloos veel woonprogramma's bekeken​ en woonbladen doorgebladerd. Op zoek naar dat wat helemaal bij jouw smaak en jouw huis past. ​

​Onderhoudend maar soms kun je je ook totaal niet vinden in het eindresultaat. Je vindt het ​moeilijk om het allemaal voor je te zien voor jouw ​interieur en in een winkel vind je het lastig om uit te leggen wat je precies zoekt. ​

​Je wilt niet alles compleet nieuw maar wat je al hebt staan combineren met een nieuwe bank, een leuk vloerkleed, andere gordijnen of misschien een andere kleur op de wand.

Tegelvloerontwerp
kleurideeën voor je interieur

​Van kleuradvies voor trap en ​overloop, ontwerp tegelvloer in toilet tot combinatie verf en behang... alles kan

​Waarom is inrichten soms zo lastig?

 • ​​Misschien omdat ​je partner dat altijd deed en jij alleen maar ja of nee hoefde te zeggen
 • ​Omdat ​oud en nieuw combineren best wel lastig is
 • ​Omdat je nieuwe woonkamer een totaal andere vorm heeft dan in je vorige huis
 • ​Je overdonderd raakt door het grote aanbod in woonzaken
 • Je maar blijft twijfelen of je ​wel de mooiste keuze maakt en niet toch een miskoop doet

​​Gewoon een gezellig huis. Niet de nieuwste trends maar een interieur waar je van zegt...​'hè, heerlijk, lekker thuis'. Dat wil je. ​

​De realiteit is dat je liever buitenshuis afspreekt omdat je jouw huis gewoon niet fijn en representatief vindt. ​Je hebt er nu echt genoeg van. Het ​mag anders.

Feng Shui inrichten

​Kleurkaart en vertaling daarvan naar stof en behang

Hoe fijn zou een echt 'thuis' voor je zijn?

Waar je trots op bent​, waar rust heerst. Waar het opgeruimd blijft met spullen waar je van houdt. ​Met een eigen sfeer die je ontspant en waar je zonder schaamte graag vrienden en familie ontvangt. ​​Een huis waar jij je echt thuis voelt en je bezoek ​zich welkom voelt.

​​We hadden zelf kleuren gebruikt die niet goed uitpakten en bleven eindeloos schuiven met het meubilair om het gezelliger te maken.

​​​Het boekje met de stalen ​​is erg handig gebleken. Het is een goede vertaling van wie wij zijn en waar we van houden. ​Nu wonen we met veel plezier in ons huis en worden erg vrolijk van de gekozen kleuren. ​​De sfeer is lekker fris, ruim en open geworden.


Yvonne, Haarlem

Wil jij dat ook?

 • Een inrichting met ​jouw eigen sfeer waar je ​elke dag van geniet met dierbare spullen ​om je heen
 • ​Creatieve oplossingen voor de grote flatscreen, open haard of raambekleding
 • Geen miskopen meer ​in huis omdat je te snel beslist hebt
 • Kleuren en materialen die sfeer geven in plaats van schreeuwerig ​om aandacht vragen
 • Verlichting die goed past bij wat je wilt doen
 • Meubels die de goede maat hebben in plaats van verdrinken in de ruimte of juist de kamer veel te klein maken
 • En vooral... de energie, het gevoel in de ruimte helemaal in balans met jou

Dan is mijn Persoonlijke Feng Shui ​Style Guide echt iets voor jou

​​Een persoonlijke ​Feng Shui ​Interieur ​Gids helemaal afgestemd ​op jouw persoonlijke Feng Shui energie én de energie van de ruimte. Omdat er zo rust ontstaat ​én een fijne energie.

Maar ook op jouw wensen en smaak qua interieur. Omdat iedereen uniek is​, anders woont en een andere sfeer nodig heeft om ​rust én energie te vinden.

 • ​Nooit meer twijfelen over een aankoop en balen van een dure miskoop
 • Nooit meer het gevoel dat er iets 'mist' waar je ​je vinger niet op kunt leggen
 • Nooit meer ​​de frustratie dat inricht​en toch niet zo moeilijk kan zijn, waarom lukt het jou dan niet?

Voor wie?

Alles mag anders in jouw interieur. Omdat je het nu te wit​ en te saai vind, er mist sfeer, gezelligheid of intimiteit. Je ​bent op zoek naar een andere bank of hebt vragen over kleuren, stoffen of verlichting.

Je weet gewoon niet goed waar je moet beginnen, wat je als eerste zou kunnen aanschaffen. Bent nieuwsgierig naar Feng Shui en vindt het belangrijk dat alles mooi op elkaar afgestemd is. Een goed doordacht plan van aanpak lijkt je heerlijk.

Misschien voel je ​een huizenhoge drempel om hulp te vragen omdat 'iedereen toch kan inrichten'. Vind je het een vervelend idee dat iemand anders bepaalt wat in jouw interieur past.

Besteed je je geld liever direct aan nieuwe spullen met het risico op miskopen dan aan een creatief en praktisch advies van te voren. Allemaal heel begrijpelijk.

Weet dan dat goed inrichten voor heel veel mensen een uitdaging is. Ook als je wel de ideeën hebt maar alles op elkaar afstemmen lastig vindt.

Iedereen kan leren om zijn huis sfeervol in te richten met de tips en trucs die ik je aanreik. Met als bonus de Feng Shui insteek om het helemaal af te maken.

Creatieve ideeën gebaseerd op jouw smaak, stijl, leefwijze en huis. Je investering hierin scheelt je bergen tijd, energie en frustratie en geeft je een handleiding voor je huis nu en alle volgende huizen.


​Mijn klanten zijn net als jij


​Ze hebben een druk leven met werk en sociale verplichtingen en besteden hun vrijetijd liever aan hobby, vrienden en familie dan aan zaterdagen op een Woonboulevard.

Ze weten vaak wel wat ze mooi vinden alleen vinden ze het lastig om van hun interieur een eenheid te maken of verschillen van mening met hun partner kleur, stijl of indeling.


​Soms is er niets mis met hun interieur, is het prachtig afgewerkt, zijn er hoogwaardige materialen gebruikt, zijn de wanden glad gestuct maar is het gewoon nog 'te wit'. Mist het een eigen sfeer en ziel waardoor het een echt thuis wordt.

Met de Feng Shui Style Guide behoort 'woonstress en interieurtwijfel' tot het verleden want ik help je er heel graag bij. Ik presenteer je de mooiste oplossingen gewoon bij je thuis. Ga je naar een woonzaak met de Style Guide dan zoek en kijk je voortaan gericht.

En met de Feng Shui tips weet je zeker dat het op gevoelsniveau ook allemaal klopt.

​​'Slow inrichten' met de Feng Shui Style Guide


Een interieur moet naar mijn mening altijd 'groeien'. Er moet een ​ziel​ in komen​, jou of jullie eigen sfeer. Die haal je niet klakkeloos uit een ​toonzaal. ​​Juist de spullen uit je verleden, die je al jaren hebt, de oude kast met een mooi verhaal maken dat het echt jullie thuis wordt.

Het betekent niet 'alles eruit en alles er weer nieuw in'​ maar stap-voor-stap je huis inrichten. Oud en nieuw combineren. Kamer voor kamer opknappen.

De dingen aanschaffen die je echt ​heel mooi vindt​ of al jaren verliefd op bent en daarbij kiezen voor kwaliteit, goede garantie en schoonheid.

​​In je eigen tempo 'slow' inrichten. Dat is het grote voordeel van het laten maken van een Feng Shui Style Guide. ​Van te voren weten wat past, hoe het ​één geheel wordt voor een fijne, unieke en persoonlijke sfeer en dan in fasen aanschaffen.

​​​Hoe werkt de Feng Shui Style Guide?

1. Feng Shui Voorbereiding
Opsturen geboortedata en plattegrond woning


​- Wie ben je
- Wat is de energie die jou het meest ondersteunt
- ​​Welke kleuren passen qua Feng Shui profiel het beste bij jou 

2. Bezoek en mondeling advies thuis
​Rondje huis

- Korte bepreking Feng Shui voorbereiding

- Rondgang door je huis ​voor het geven van basis Feng Shui tips nav voorbereiding
- Welke woonstijl spreekt je het meeste aan (selectie uit meegebrachte sfeercollages)
- ​​Overzicht van je interieurvragen (indeling, kleuren, stoffering, raambekleding, anders)

3. Feng Shui Style Guide
​​​Uitwerking Interieurideeën*

- ​​2D schets nieuwe ​indeling van de ruimte
- ​Sfeercollage met idee voor meubilair​, verlichting, stoffering en raambekleding
- ​Kleur​plan voor stoffering (verf, behang etc.) rekening houdend met persoonlijke Feng Shui kleuren

* Soms is voor de uitwerking van het advies nog een ​tussentijds bezoek nodig.

4. Presentatie
Van ideeënstroom naar definitieve keuzes

​​Presentatie van de Feng Shui Style Guide. Je kunt nu zelf in je eigen tempo aan de slag.

5. ​​​​​​​​Begeleiding bij de realisatie
​​Gezamenlijk woonwinkelen op uurbasis (60 ex btw per uur)


​Wat heb je met de Feng Shui Style Guide?


 • Een compleet plan voor de (her)inrichting van 1 ruimte
 • Feng Shui tips voor meer rust, flow en balans in je huis én je leven
 • Alles ​in een mooie map zodat je het in je eigen tempo kunt (laten) uitvoeren
 • Het vooruitzicht van een interieur in balans waarin het heerlijk wonen is, gewoon genieten

Wat is je investering?

​De ​Feng Shui Style Guide voor ​1 ruimte en kost 950 euro ​exclusief btw​.
Reisonkosten: Eerste 50 km gratis, daarna 0,50 p/km.

Inderdaad: even een flinke uitgave​.

Maar daar krijg je wel een gezellig thuis voor terug​! ​Ik ga ervanuit dat je een huis wilt waarin je elke dag blij thuiskomt. En dat gevoel heb je nu niet.

De realiteit is dat je misschien denkt dat inrichten alleen bestaat uit het neerzetten van een paar meubelstukken met wat accessoires hier en daar en dat het daarmee automatisch gezellig is.​

​Maar ​vaak is een interieur een warme en gezellige sfeer geven een stuk lastiger door ​de vorm van de kamer, ​een verschil in smaak​, teveel keuzes, niet weten wat bij elkaar past ​of puur tijdgebrek. Daarom laten veel mensen de boel de boel, maar zijn ​ze eigenlijk ontevreden met hun inrichting.

Niet veel mensen gunnen zichzelf een uitgebreid plan van te voren​. ​Een voor jou op maat gemaakte Feng Shui Style Guide van een professionele Feng Shui Interieur Specialist die bovendien:


 • ​Meer dan 20 jaar ervaring heeft met inrichten vanuit Feng Shui
 • ​Een intuïtief gevoel voor schoonheid, harmonie en balans heeft
 • ​Denkt in kleur- en materiaalcombinaties in plaats van een los kleuraccent hier en daar
 • ​Snel anticipeert op jouw ideeën en wensen en ze net even creatiever invult
 • ​Gevoelig is voor de onbalans in een ruimte en die snel en vakkundig weet op te lossen

Als jij wél kiest voor dat plan, ben je slimmer bezig dan 90% van de bevolking en voelt jouw huis binnen de kortste keren als een echt thuis. Waar je elke dag met plezier thuiskomt en geniet van de rust, sfeer en warmte die het uitstraalt.

Je kunt nu twee dingen doen

​​Optie 1: ​Alles bij het oude laten

​Alleen... er gaat niks veranderen als je niks doet of maar woonbladen blijft kopen of gaat winkelen en geen stappen onderneemt​


Hoe lang blijf je nog wikken en wegen? Hoe hoog laat je de onrust en frustratie over je interieur nog oplopen?

 En vooral: hoe lang blijf je nog hopen dat je ​woonkamer ​‘zomaar’ ineens gezelliger​ wordt door de aanschaf van allerhande accessoires zonder structureel iets te veranderen?


Optie 2: ​Je vult vrijblijvend het formulier onderaan deze pagina in

​​Ik neem ​telefonisch contact op om ​je vragen en adviesmogelijkheden te bespreken.

Gratis Inspiratie Gesprek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nicky Beentjes

Heb je vragen?

Ik ​leer je op een gemakkelijke manier de mooiste keuzes voor je interieur te maken. Verras je met creatieve kleur- en interieurideeën waar je zelf niet ​aan gedacht had.

Met ​jouw persoonlijke ​Feng Shui Style of Color Guide ​staat alles op papier, ​doe je nooit meer ​dure miskopen ​én kun je alles op je gemak en in je eigen tempo aanschaffen en (laten) uitvoeren.

​​Maak van je huis een plek vol schoonheid waar je je écht thuis voelt.


​Neem gerust contact met me op. Je aanvraag is altijd vrijblijvend.