Feng Shui wonen

​​​Gezelliger en mooier wonen
met jouw Persoonlijke 'Feng Shui ​Style Guide'

Je huis voelt niet als thuis. Het mist sfeer en gezelligheid of staat juist te vol met allerlei spullen.

Ik bekijk jouw interieur met een frisse blik vanuit praktisch, creatief ​én Feng Shui ​oogpunt. ​Wat wil je precies anders, wat vind je mooi, hoe wil je je voelen...

​​Samen pakken we je interieur aan en ​voel je weer ​fijn en welkom in je eigen huis!

Je ​wilt het al zo lang gezelliger

​Maar het komt er gewoon niet van. Je hebt geen tijd ​om uitgebreid ​nieuwe banken te bekijken. Een andere kleur op de muur uit te zoeken ​​om je interieur meer eigenheid te geven of ​van ​een slaapkamer een mooie werkkamer te maken.

Er zijn tijden dat het je allemaal niet zo kan schelen. Tot je een etentje geeft voor vrienden​ of een bezoek brengt aan vrienden die net verhuisd zijn.

Dan zie je j​ouw inrichting ineens weer met andere ogen. Vind je jouw huis te steriel, te wit of te saai. Schaam je je soms voor de rommeligheid en de spullen die je echt moet gaan vervangen.

Je huis is op zich prima, je woont er best fijn maar je interieur mag echt een update krijgen​ en meer jou uitstralen.

​Maar welke keuzes maak je?

Wat een keuzes! Het duizelt je gewoon van de mogelijkheden. Tig woonstijlen van klassiek tot design. Landelijk met natuurtinten of juist felle kleuren. Wel of geen behang. Banken in alle vormen en maten.

Gefrustreerd kom je thuis. Geen idee waar je moet beginnen. Ga je alles vervangen of maar een deel? Je slaakt nog eens een wanhopige zucht om vervolgens maar iets anders te gaan doen. Morgen ​maar weer nadenken over hoe je je ​woonkamer gezelliger kunt maken.

moodboard woonstijl

​Voorbeeld van sfeerkaart als basis voor jouw woonstijl

​Hoe krijg je nou ​d​e sfeer die het beste bij jou en je huis past?

Waarschijnlijk heb je al eindeloos veel woonprogramma's bekeken​ en woonbladen doorgebladerd. Op zoek naar dat wat helemaal bij jou en jouw huis past. ​

​Onderhoudend maar soms kun je je ook totaal niet vinden in het eindresultaat. Je vindt het ​moeilijk om het allemaal voor je te zien voor jouw huis en in een winkel vind je het lastig om uit te leggen wat je precies zoekt. ​

moodboard keuken

​Vertaling sfeerkaart naar materiaal, kleur en stijlideeën voor een keukenontwerp

​Waarom is inrichten soms zo lastig?

 • ​​Misschien omdat ​je partner dat altijd deed en jij alleen maar ja of nee hoefde te zeggen
 • ​Omdat ​oud en nieuw combineren best wel lastig is
 • ​Omdat je nieuwe woonkamer een totaal andere vorm heeft dan in je vorige huis
 • ​Je overdonderd raakt door het grote aanbod in woonzaken
 • Je maar blijft twijfelen of je ​wel de mooiste keuze maakt en niet toch een miskoop doet

​​Gewoon een gezellig huis. Niet de nieuwste trends maar een interieur waar je van zegt...​'hè, heerlijk, lekker thuis'. Dat wil je. ​

​De realiteit is dat je liever buitenshuis afspreekt omdat je jouw huis gewoon niet fijn en representatief vindt. ​Je hebt er nu echt genoeg van. Het ​mag anders.

Feng Shui inrichten

​Kleurkaart en vertaling daarvan naar stof en behang

Hoe fijn zou een echt 'thuis' voor je zijn?

Waar je trots op bent​, waar rust heerst. Waar het opgeruimd blijft met spullen waar je van houdt. ​Met een eigen sfeer die je ontspant en waar je zonder schaamte graag vrienden en familie ontvangt. ​​Een huis waar jij je echt thuis voelt en je bezoek ​zich welkom voelt.

​​We hadden zelf kleuren gebruikt die niet goed uitpakten en bleven eindeloos schuiven met het meubilair om het gezelliger te maken.

​​​Het boekje met de stalen ​​is erg handig gebleken. Het is een goede vertaling van wie wij zijn en waar we van houden. ​Nu wonen we met veel plezier in ons huis en worden erg vrolijk van de gekozen kleuren. ​​De sfeer is lekker fris, ruim en open geworden.


Yvonne, Haarlem

Wil jij dat ook?

 • Een inrichting met ​jouw eigen sfeer waar je ​elke dag van geniet met dierbare spullen ​om je heen
 • ​Creatieve oplossingen voor de grote flatscreen, open haard of raambekleding
 • Geen miskopen meer ​in huis omdat je te snel beslist hebt
 • Kleuren en materialen die sfeer geven in plaats van schreeuwerig ​om aandacht vragen
 • Verlichting die goed past bij wat je wilt doen
 • Meubels die de goede maat hebben in plaats van verdrinken in de ruimte of juist de kamer veel te klein maken
 • En vooral... de energie, het gevoel in de ruimte helemaal in balans met jou

Dan is mijn Persoonlijke Feng Shui ​Style Guide echt iets voor jou

​​Een persoonlijke ​Feng Shui ​Interieur ​Gids helemaal afgestemd ​op jouw persoonlijke Feng Shui energie én de energie van de ruimte. Omdat er zo rust ontstaat ​én een fijne energie.

Maar ook op jouw wensen en smaak qua interieur. Omdat iedereen uniek is​, anders woont en een andere sfeer nodig heeft om ​rust én energie te vinden.

 • ​Nooit meer twijfelen over een aankoop en balen van een dure miskoop
 • Nooit meer het gevoel dat er iets 'mist' waar je ​je vinger niet op kunt leggen
 • Nooit meer ​​de frustratie dat inricht​en toch niet zo moeilijk kan zijn, waarom lukt het jou dan niet?

Voor wie?

Alles mag anders in jouw interieur. Omdat je het nu te wit​ en te saai vind, er mist sfeer, gezelligheid of intimiteit. Je ​bent op zoek naar een andere bank of hebt vragen over kleuren, stoffen of verlichting.

Je weet gewoon niet goed waar je moet beginnen, wat je als eerste zou kunnen aanschaffen.
Bent nieuwsgierig naar Feng Shui en vindt het belangrijk dat alles mooi op elkaar afgestemd is.
​Een goed doordacht plan van aanpak lijkt je heerlijk.

Misschien voel je ​een huizenhoge drempel om hulp te vragen omdat 'iedereen toch kan inrichten'. Vind je het een vervelend idee dat iemand anders bepaalt wat in jouw interieur past.

Besteed je je geld liever direct aan nieuwe spullen met het risico op miskopen dan aan een creatief en praktisch advies van te voren. Allemaal heel begrijpelijk.

Weet dan dat goed inrichten voor heel veel mensen een uitdaging is. Ook als je wel de ideeën hebt maar alles op elkaar afstemmen lastig vindt.

Iedereen kan leren om zijn huis sfeervol in te richten met de tips en trucs die ik je aanreik. Met als bonus de Feng Shui insteek om het helemaal af te maken.

Creatieve ideeën gebaseerd op jouw smaak, stijl, leefwijze en huis. Je investering hierin scheelt je bergen tijd, energie en frustratie en geeft je een handleiding voor je huis nu en alle volgende huizen.


​Mijn klanten zijn net als jij


​Ze hebben een druk leven met werk en sociale verplichtingen en besteden hun vrijetijd liever aan hobby, vrienden en familie dan aan zaterdagen op een Woonboulevard.

Ze weten vaak wel wat ze mooi vinden alleen vinden ze het lastig om van hun interieur een eenheid te maken of verschillen van mening met hun partner kleur, stijl of indeling.


​Soms is er niets mis met hun interieur, is het prachtig afgewerkt, zijn er hoogwaardige materialen gebruikt, zijn de wanden glad gestuct maar is het gewoon nog 'te wit'. Mist het een eigen sfeer en ziel waardoor het een echt thuis wordt.

Met de Feng Shui Style Guide behoort 'woonstress en interieurtwijfel' tot het verleden want ik help je er heel graag bij. Ik presenteer je de mooiste oplossingen gewoon bij je thuis. Ga je naar een woonzaak met de Style Guide dan zoek en kijk je voortaan gericht.

En met de Feng Shui tips weet je zeker dat het op gevoelsniveau ook allemaal klopt.

Hoe werkt de Feng Shui Style Guide?

Fase 1 - Feng Shui Voorbereiding en ​on-the-Spot ​Interieuradvies bij je thuis

 • Feng Shui voorbereiding aan de hand van je geboortedatum en opgestuurde plattegrond van je woning.
 • ​Ik kom naar je toe. Kijken, praten en voelen hoe het bij jou thuis is.
 • We bespreken je ​inrichting en je eigen ideeën en wensen ​voor je interieur.
  Waar houd je van, waar heb je een hekel aan, wat wil je houden, wat wil je anders...
 • ​​Ik doe een Feng Shui kompasmeting van de ligging van je huis en analyseer ​de ruimte. Dit ​vormt de basis ​voor ​jouw Feng Shui oplossingen ​voor balans en harmonie.
 • Direct on-the-Spot Feng Shui Interieur tips en kleursuggesties en antwoord op je interieurvragen.
 • Na dit advies bespreken we welke onderdelen van de Feng Shui Style Guide voor jou van toepassing zijn.

Fase 2 - Feng Shui en Interieur uitwerking​​

 1. ​​Indelen
  ​​De ruimte indelen vanuit praktisch​ en creatief oogpunt én​ jouw persoonlijke Feng Shui ​profiel. ​​Voor een vitale en lichte energie in huis. Goed voor een fijn gevoel, meer rust, concentratie, beter slapen en meer flow.
 2. Kleuren​
  Kleuren die energetisch bij jou én de ruimte passen. Harmonieus toegepast voor schilderwerk, stoffering, vloerkleed en accessoires. ​​​​
 3. ​Meubilair​ en woonstijl
  Een overzicht v​an de stijl meubilair, banken, kasten, tafel​s en lampen ​die ​passen bij jou, de ruimte en gewenste sfeer. ​
 4. ​Vloer, raam, stoffering
  ​​​Een ​Feng Shui selectie ​​van keuzes voor vloer, raambekleding en stoffering van bank en fauteuils die passen bij jouw ​huis en woonstijl.
 5. ​Verlichting
  Waar komen of zijn lichtpunten, waar heb je licht voor nodig en welke stijl lampen zijn daarvoor geschikt. ​Selectie voor ​algemene, directe, indirecte, sfeer- en accentverlichting.
 6. Keuken (bij nieuwbouw)
  Selectie voor de beste plek in het huis, positie fornuis en overige indeling en materiaalgebruik voor de keuken. ​Is dit volgens de Feng Shui principes dan heeft ​jouw keuken een positief effect op de gezondheid en relaties van de bewoners.
 7. Feng Shui Flow (​los ​bij te boeken)
  ​Interieuroplossingen naar aanleiding van onrust, onbalans of meer dan gemiddeld tegenslag. Acupunctuur voor je huis en je leven.​Fase 3 - Presentatie Feng Shui Style Guide

​We maken een afspraak voor de presentatie van jouw persoonlijke Feng Shui Style Guide.

Dit kan bij mij in Haarlem, bij jou thuis of in een woonzaak.


Wat heb je met de Feng Shui Style Guide?


 • Een compleet plan voor de (her)inrichting van 1 ruimte
 • Feng Shui tips voor meer rust, flow en balans in je huis én je leven
 • Alles op schrift zodat je het in je eigen tempo kunt (laten) uitvoeren
 • Het vooruitzicht van een ​interieur in balans waarin het heerlijk wonen is, gewoon genieten

Wat is je investering?

​De ​Feng Shui Style Guide voor ​1 ruimte en kost 950 euro ​exclusief btw als je binnen een straal van 25 km rondom Haarlem woont. ​

Inderdaad: even een flinke uitgave​.

Maar daar krijg je wel een gezellig thuis voor terug​! ​Ik ga ervanuit dat je een huis wilt waarin je elke dag blij thuiskomt. En dat gevoel heb je nu niet.

De realiteit is dat je misschien denkt dat inrichten alleen bestaat uit het neerzetten van een paar meubelstukken met wat accessoires hier en daar en dat het daarmee automatisch gezellig is.​

​Maar ​vaak is een interieur een warme en gezellige sfeer geven een stuk lastiger door ​de vorm van de kamer, ​een verschil in smaak​, teveel keuzes, niet weten wat bij elkaar past ​of puur tijdgebrek. Daarom laten veel mensen de boel de boel, maar zijn ​ze eigenlijk ontevreden met hun inrichting.

Niet veel mensen gunnen zichzelf een uitgebreid plan van te voren​. ​Een voor jou op maat gemaakte Feng Shui Style Guide van een professionele Feng Shui Interieur Specialist die bovendien:


 • ​Meer dan 20 jaar ervaring heeft met inrichten vanuit Feng Shui
 • ​Een intuïtief gevoel voor schoonheid, harmonie en balans heeft
 • ​Denkt in kleur- en materiaalcombinaties in plaats van een los kleuraccent hier en daar
 • ​Snel anticipeert op jouw ideeën en wensen en ze net even creatiever invult
 • ​Gevoelig is voor de onbalans in een ruimte en die snel en vakkundig weet op te lossen

Als jij wél kiest voor dat plan, ben je slimmer bezig dan 90% van de bevolking en voelt jouw huis binnen de kortste keren als een echt thuis. Waar je elke dag met plezier thuiskomt en geniet van de rust, sfeer en warmte die het uitstraalt.

​Je kunt nu twee dingen doen

​​Optie 1: alles bij het oude laten


​Alleen... er gaat niks veranderen als je niks doet of maar woonbladen blijft kopen of gaat winkelen en geen stappen onderneemt​


Hoe lang blijf je nog wikken en wegen? Hoe hoog laat je de onrust en frustratie over je interieur nog oplopen?

 En vooral: hoe lang blijf je nog hopen dat je ​woonkamer ​‘zomaar’ ineens gezelliger​ wordt door de aanschaf van allerhande accessoires zonder structureel iets te veranderen?


Optie 2: je vult vrijblijvend het formulier onderaan deze pagina in


Dan neem ik snel contact op om een belafspraak te maken en te kijken of de Feng Shui Style Guide voor jou een goed idee is.

*​​Neem ook gerust vrijbijvend contact op als jij ​specifieke vragen over je interieur hebt.


Mail mij vrijblijvend je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nicky Beentjes

Heb je vragen?

Ik l​aat je zien ​hoe je van jouw huis een echt thuis maakt. In de woonstijl die bij jou past​, vanuit de Feng Shui principes voor harmonie en balans.

Met de Feng Shui Style Guide ​staat alles op papier, ​doe je nooit meer ​dure miskopen ​én kun je alles op je gemak en in je eigen tempo aanschaffen en (laten) uitvoeren.

​Wil jij van je huis een warm thuis maken? ​Neem gerust contact met me op. Je aanvraag is altijd vrijblijvend.